Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Na zidu ob prizorišču umora že na desetine sveč, užaloščeni prijatelji pokojnega 25-letnika iz Maribora pa se sprašujejo, kdaj bo policija prijela storilca

Objavil 12. 01. 2018 pod kategorijo KRONIKA. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Policija znova poziva priče, predvsem prijatelje in znance umrlega 25-letnika k razjasnitvi okoliščin pretepa, do katerega je v nedeljo zjutraj prišlo na Vodnikovem trgu v Mariboru. “Verjamemo, da je veliko takih, ki poznajo vse podrobnosti dogajanja pred pretepom in tudi po njem. Vendar se na naš poziv ni javil nihče,” so sporočili s PU Maribor.

S PU Maribor so sporočili tudi, da je policija do sedaj zbrala določena obvestila. Obdelala in ovrednotila je tudi določene dokaze in sledi s kraja kaznivega dejanja. V sporočilu pa so izpostavili, da zraven tega policija dela v skladu z zakoni in ustavo. To pomeni, da tudi morebitnim osumljencem zagotavljajo vse človekove pravice in da ne morejo določenih procesnih opravil opraviti samo zato, ker se zdijo logične, ampak morajo spoštovati predpise. “Zato so določeni še na prostosti,” so še opozorili v sporočilu.

Ob tem so v sporočilu Policijske uprave (PU) Maribor zapisali tudi, da prosijo javnost, da razume, da policija vseh informacij ne more deliti z njimi. “Obenem pa vam tudi mi sporočamo, da ne bomo odnehali, dokler ne primemo storilca ali storilcev in jih pripeljemo pred sodišče,” so zagotovili na PU Maribor.

Policija tako ponovno prosi vse, ki o tem pretepu ali udeležencih pretepa karkoli vedo, da se javijo na interventno telefonsko številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200. Sporočilo lahko policistom pustijo tudi na Facebook profilu Policijske uprave Maribor.

Do pretepa med domnevno desetimi do dvajsetimi ljudmi je prišlo v nedeljo zgodaj zjutraj na Vodnikovem trgu pri osrednji mariborski tržnici. Zatem so reševalci v UKC Maribor prepeljali tri osebe, med njimi tudi 25-letnika, ki je utrpel posebno hude telesne poškodbe in je v bolnišnici tudi umrl. Po poročanju medijev je bil zaboden v trebuh.

Na zidu ob mariborski tržnici je vsak dan ves sveč, užaloščeni prijatelji pokojnega pa se sprašujejo, kdaj bo mariborska policija prijela storilca tega zavržnega dejanja. (sta/ured)

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

V Ljubljani resnična Žaga: ob Ljubljanici v škatli prve pomoči našli človeško dlan
Slovenec na Hrvaškem zapeljal s ceste in ostal ujet v avtu kar 6 ur, rešili so ga krapinsko-zagorski…
V Avstriji snežna plazova zasula pet slovenskih smučarjev, eden v kritičnem stanju, drugi huje ranje…
Zaradi neprimerne uporabe pirotehnike na območju Murgel v požaru zgoreli vozili in štiri garaže

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočiloOglasno sporocilo

Anketa

SDS je pripravila reformni program za slovensko zdravstvo. Je to potrebno?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo