Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Na dunajskih plesih letošnje sezone pričakujejo pol milijona obiskovalcev

Objavil 12. 01. 2018 pod kategorijo LAJF, LJUDJE, ZANIMIVOSTI. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Plesna sezona s 450 različnimi plesi se je na Dunaju začela že novembra, vrhunec pa bo dosegla januarja in februarja. Letos pričakujejo več kot pol milijona obiskovalcev, ki naj bi za ples v povprečju zapravili 275 evrov, kar skupno znaša rekordnih 139 milijonov evrov.

Letos naj bi se v različnih plesnih dvoranah po avstrijski prestolnici zavrtelo kar 505.000 gostov s celega sveta. Številni tematski plesi, kot so na primer ples kavarnarjev, ples pravnikov, ples lovcev, ples zdravnikov, ples rož, ples znanosti ali ples Dunajskih filharmonikov, bodo zadovoljili najrazličnejše okuse. Sezona se je s plesom Rdečega križa v mestni hiši začela že 11. novembra 2017, svoj vrhunec pa bo dosegla 8. februarja 2018 z znamenitim opernim plesom v Dunajski državni operi. Na odprtju tega prestižnega dogodka bosta nastopila avstrijska sopranistka Daniela Fally in slovaški tenorist Pavol Breslik, rdeča nit pa bodo tako kot lani citati iz znamenitih oper.

Dunajski plesi ne predstavljajo le svetovno znane tradicije, ampak so tudi pomemben gospodarski faktor. Po napovedih Dunajske gospodarske zbornice naj bi povprečni obiskovalec plesov v letošnji sezoni za garderobo, frizerja, nakit, taksi, kozmetiko, večerjo in vstopnico zapravil 275 evrov, kar skupno znaša 139 milijonov evrov. »Letošnja plesna sezona je sicer krajša od lanske, ampak bo še bolj veličastna kot v preteklih letih. S 505.000 obiskovalci pričakujemo rekordno udeležbo, kar nedvomno kaže na veliko priljubljenost plesov,« je povedal Markus Grießler z Dunajske gospodarske zbornice.

Večina, 390.000 obiskovalcev dunajskih plesov prihaja z Dunaja, 60.000 jih pričakujejo iz ostalih avstrijskih zveznih dežel, 55.000 pa iz tujine. Med slednjimi je največ Nemcev, medtem ko narašča število azijskih gostov, ki Dunaj obiščejo prav zaradi plesov. Kot najpomembnejše razloge za obisk plesov gostje navajajo prijeten večer s partnerjem, vzdušje, edinstven ambient in spoznavanje poslovnih partnerjev ter nenazadnje  tudi priložnost za ples.

 

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Na vzhodu ZDA arktični mraz, v Los Angelesu rekordno visoke temperature
Avstralija v novo leto 2018 s spektakularnim ognjemetom v Sydneyu, ki je trajal 12 minut
Prvi letošnji največji dobitek (5+1) v igri Eurojackpot so si razdelili: Danec, Nemec, Italijan in Š…
Matt Damon se je zaradi branjenja serijskega spolnega nadlegovalca Weinsteina sedaj posipal s pepelo…

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočiloOglasno sporocilo

Anketa

SDS je pripravila reformni program za slovensko zdravstvo. Je to potrebno?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo