Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Prvo srečanje županov vodilnih destinacij slovenskega turizma

Objavil 12. 01. 2018 pod kategorijo BIZNIS, TURIZEM. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

V Ljubljani se je danes prvič sestal svet županov vodilnih destinacij slovenskega turizma. Gre za destinacije, ki jih turisti najpogosteje obiskujejo, srečanje pa je pokazalo, da se župani zavedajo pomena turizma in nujnosti ukrepov, ki bodo zagotavljali njegov nadaljnji trajnosten razvoj.

Svet županov vodilnih destinacij slovenskega turizma je nastal za obdobje strategije trajnostne rasti slovenskega turizma 2017-2021 s ciljem krepitve povezav med krovno in lokalno ravnjo ter za učinkovito upravljanje slovenskih turističnih destinacij.

Prisotni so se strinjali, da so v luči pričakovane nadaljnje rasti vse bolj pomembni aktiven razvoj produktov, upravljanje turističnih tokov, dobro organiziran javni prevoz in skrb za odlično izkušnjo obiskovalcev, ob tem pa usklajena in učinkovita vpetost turizma v celoten razvoj lokalne skupnosti. Prav tako so izpostavili velik pomen sodelovanja vseh ključnih deležnikov za doseganje skupnega cilja, to je znatno višjega priliva iz naslova izvoza potovanj, so po srečanju sporočili z gospodarskega ministrstva.

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je povedal, da ima slovenski turizem dobre rezultate in trdne temelje za nadaljnji razvoj. Spomnil je na cilj iz nove strategije trajnostne rasti slovenskega turizma 2017-2021, to je ustvariti 3,7 do štiri milijarde evrov iz naslova izvoza potovanj do leta 2021, ter dodal: “Ne računamo zgolj na načelno podporo občin pri udejanjanju zastavljenih ukrepov, računamo na njihovo aktivno udeležbo. Na podlagi današnje razprave v to niti najmanj ne dvomim.”

Državna sekretarka na gospodarskem ministrstvu Eva Štravs Podlogar je povedala, da rast turizma v Sloveniji ni naključna, temveč je posledica aktivnih ukrepov ministrstva in učinkovite promocije, ki jo izvaja Slovenska turistična organizacija v sodelovanju s turističnim gospodarstvom in ostalimi deležniki slovenskega turizma. “Verjamem, da si bodo občine, ki predstavljajo vodilne destinacije slovenskega turizma, še toliko bolj kot do sedaj, prizadevale za rast in razvoj turizma,” je dodala.

Direktorica Slovenske turistične organizacije Maja Pak je povedala, da si prizadevajo za razvoj in trženje Slovenije kot destinacije za petzvezdična doživetja. Ob tem je izpostavila nujnosti takojšnjih ukrepov za razvoj Slovenije kot butične zelene destinacije s produkti z višjo dodano vrednostjo.

Vodilnih destinacij slovenskega turizma je 34, skupaj pa predstavljajo 97,8 odstotka vseh prenočitev v Sloveniji. Ena od teh je Ljubljana, katere župan Zoran Janković je izpostavil pomen investicij v turistično infrastrukturo oz. hotele v prihodnjih letih v Ljubljani, poleg tega pa tudi pomen izboljšanja letalskih povezav, oblikovanja turističnih produktov, ki zagotavljajo individualno izkušnjo gosta, kot tudi prizadevanj za podaljšanje dobe bivanja turistov v našem glavnem mestu. (sta)

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Bled prvič v zgodovini z več kot milijonom turističnih prenočitev
ATVP zbira mnenja glede regulacije prodaje kriptožetonov
Odvisnost EU od ruskega plina se še vedno povečuje
Na Ajpesu odslej register dejanskih lastnikov pravnih oseb, trenutno vpisanih 50% lastnikov

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočiloOglasno sporocilo

Anketa

SDS je pripravila reformni program za slovensko zdravstvo. Je to potrebno?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo