Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Trump o afriških in drugih “usranih luknjah”, nekdanji predsednik Mehike mu vrača: “Trumpova usta so največja usrana luknja na svetu!”

Objavil 12. 01. 2018 pod kategorijo AFRIKA, SVET, ZDA. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Washington Post na podlagi dveh virov blizu predsednika ZDA poroča, da je Donald Trump v četrtek za zaprtimi vrati izražal jezo nad dejstvom, da v ZDA prihajajo le ljudje iz revnih držav, kot je Haiti, pri tem pa uporabil zelo neprimerne besede. Bela hiša Trumpovih navedb ni zanikala.

Trump je eksplodiral med predstavitvijo kongresnega dogovora o ureditvi problema priseljevanja, ki ga je zavrnil naravnost v obraz presenečenim kongresnikom, ki so bili na sestanku v Beli hiši.

Potem, ko je Bela hiša konec preteklega tedna intenzivno zavračala navedbe o lenem in ne preveč bistrem predsedniku in je Trumpa dala pred kamere s kongresniki in norveško premierko, da dokaže kako obvlada zadeve, je newyorški milijarder v četrtek porušil vse, kar je bilo mukoma zgrajeno.

Zjutraj se je najprej prepiral sam s seboj po tviterju glede podaljšanja veljavnosti zakona o nadzoru nad tujci, ki spotoma nadzira tudi ameriške državljane, zvečer pa je sledil izbruh, ki ga komentatorji opredeljujejo kot brezobzirno rasističnega.

Demokratski senator iz Illinoisa Dick Durbin je našteval države, katerih državljani bi lahko dobili začasni zaščiteni status zaradi objektivnih okoliščinah doma, ko bodo ukinili program loterije za dovoljenja za delo in bivanje v ZDA.

Ko je Durbin prišel do Haitija, je Trump vskočil in ga vprašal, zakaj v Ameriki potrebujejo Haitijce in zakaj želijo še več Afričanov ter dodal vprašanje, zakaj si želijo vse te ljudi iz “usranih lukenj”, namesto na primer iz Norveške.

Tiskovni predstavnik Bele hiše Raj Shah v odgovoru na novinarsko vprašanje za komentar ni zanikal predsednikih besed in željo po prihodu modrookih in plavolasih, ampak je rasistično izjavo potrdil z malce lepšimi besedami.

Povedal je, da se predsednik bori za trajno rešitev priseljevanja, da bodo ZDA močnejše s sprejemanjem tistih, ki lahko prispevajo k družbi in ekonomiji ter se lahko asimilirajo v njihovo veliko državo. “Nekateri politiki Washingtona so se odločili, da se bodo borili za tuje države, predsednik Trump se bo vedno boril za Američane,” je pribil Shah.

Televizija CNN je medtem iz Bele hiše dobila pojasnilo, da jih predsednikove žaljivke ne skrbijo, ker bodo morda razjezile koga v Washingtonu, vendar bodo dobro odmevale pri Trumpovi volilni bazi.

Na Trumpovo izjavo se je med prvimi odzval nekdanji predsednik Mehike Vicente Fox, ki je tvitnil, da so Trumpova usta največja “usrana luknja na svetu”. “S kakšno avtoriteto lahko razglasiš, kdo je in kdo ni dobrodošel v Ameriki? Ameriška veličina je zgrajena na raznolikosti, ali pa si morda pozabil na lastno imigrantsko ozadje, Donald?,” je sporočil Fox. (sta)

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Ruska policija zaradi "nelegalnih" zborovanj prijela opozicijskega liderja Navalnega in ve…
Juncker za ohranitev vodilnih kandidatov in premislek o manjšem številu komisarjev
Unicef: Vsako leto življenje izgubi 2,6 milijona novorojenčkov
Orbanovemu Fideszu se na aprilskih volitvah obeta gladka zmaga

1 odgovor za “Trump o afriških in drugih “usranih luknjah”, nekdanji predsednik Mehike mu vrača: “Trumpova usta so največja usrana luknja na svetu!””

  1. jankec pravi:

    Donaldova “napaka” je, da na glas razmišlja.

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočiloOglasno sporocilo

Anketa

SDS je predstavila alternativni vladni program za področje notranjih zadev. Ga podpirate?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo