Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Trump po jutranjem ogledu oddaje Fox News napadel stališče lastne vlade glede nadzora nad tujci

Objavil 11. 01. 2018 pod kategorijo SVET, ZDA. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Ameriški predsednik Donald Trump, ki trdi, da nima časa za gledanje televizije, je zjutraj po ogledu oddaje na televiziji Fox News objavil napadalni tvit proti programu nadzora, ki ga kongres pravkar podaljšuje, in pripisal Fox News kot vir informacije. Dve uri kasneje se je popravil.

Kongres podaljšuje veljavnost zakona o nadzoru nad tujci, ki ga obveščevalne agencije ZDA in organi pregona zahtevajo zaradi lažjega boja proti terorizmu. Ta nadzor oziroma prisluškovanje pobere v mrežo tudi ameriške državljane in nekaj svobodnjaško usmerjenih senatorjev, kot je republikanec Rand Paul iz Kentuckyja, želi spremembe, ki bodo zavarovale ameriške državljane pred nadzorom brez ustreznega postopka.

Trump je zjutraj najprej izstrelil, da predstavniški dom glasuje o kontroverznem zakonu, s pomočjo katerega je prejšnja vlada tako slabo nadzorovala in zlorabljala Trumpovo kampanjo. Trump je znan po trditvi, da mu je Barack Obama prisluškoval v njegovi newyorški stolpnici.

Kasneje mu je nekdo, kot kaže, razložil, da njegova vlada podpira podaljšanje veljavnosti zakona, ki je predvsem namenjen iskanju teroristov in njihovih pomagačev. Bela hiša je namreč le dan prej izdala sporočilo za javnost v prid nujno potrebnemu podaljšanju zakona.

“Ob tem kar sem povedal, je današnje glasovanje o tujem nadzoru slabih fantov na tujem. Potrebujemo ga! Postanimo pametni!” je tvitnil predsednik, ki je sam sebe razglasil za stabilnega genija.

Trump je v odgovoru na kritično novo knjigo avtorja Michaela Wolffa Ogenj in bes, ki med drugim navaja, da predsednik veliko časa porabi za gledanje televizije, predvsem kanala Fox News, odgovoril, da nima časa za to. Prvi jutranji tvit pa je bil neposreden odziv na jutranjo oddajo Fox&Friends, ki največ časa porabi za izrekanje pohval na račun predsednika in njegovih dosežkov.

Analitik nekdanji sodnik Andrew Napolitano je kritiziral stališče Bele hiše v prid podaljšanju zakona o nadzoru, ki še vedno dovoljuje nadzor Američanov, ki komunicirajo s kom v tujini, brez sodnega naloga.

Napolitano je med drugim omenil, da so se Trumpove težave okrog tega začele, ker naj bi Obamova vlada izvajala nadzor brez naloga Trumpove kampanje, za kar ni nobenega dokaza. FBI je nadzoroval Ruse in spotoma pobral tudi člane kampanje predsednika, ki trdi, da je ruska afera izmišljotina demokratov. (sta)

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

32-letnik afganistanskega rodu zapeljal v množico v Melbournu; ranjenih 19 ljudi , 7 jih je v kritič…
V Južni Koreji v požaru v športnem centru in savni umrlo 29 ljudi
Washington Post med 17 dobrih stvari leta 2017 uvrstil tudi obsodbo Ratka Mladića
Bela hiša zavrača poročila o Trumpovi predsedniški ležernosti

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočiloOglasno sporocilo

Anketa

SDS je pripravila reformni program za slovensko zdravstvo. Je to potrebno?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo