Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Komentar: Dvoličnost vladajočih in zidaki k normalnosti

Objavil 11. 01. 2018 pod kategorijo DRUŽBA, FOKUS, POLITIKA, SLOVENIJA. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

V poslanski skupini SDS so se za vložitev obtožbe odločili, ker naj bi predsednika vlade v primeru Šami zlorabil svoj položaj, saj je neposredno posegel v deportacijo ilegalnega migranta in jo preprečil. Predlog je opozoril na dvoličnost vladajoče politike, ki jo bolj zanimajo interesi tujcev kot domačih ljudi, v Demokraciji piše Metod Berlec.

Miro Cerar se tudi na veliko spreneveda ob napovedanem dvigu plače predsednice uprave Slovenskega državnega holdinga Lidie Glavina na skoraj 15.500 evrov. Prvi nadzornik SDH Damjan Belič je za STA povedal, da je bil dvig plač sprejet na podlagi primerjave s plačami v drugih finančnih ustanovah. Požareport pa je zapisal, da je bilo to dogovorjeno s Cerarjem, s katerim se Belič redno srečuje. Glavina ter njena namestnica sta se nato “iz osebnih razlogov” odpovedali novemu aneksu.

Varnost je poleg blaginje ena najbolj zaželenih dobrin v Sloveniji, Evropski uniji in svetu. Vsega tega ni brez dobro delujočega parlamentarnega demokratičnega sistema, dobrega delovanja pravne države, svobodnega tržnega gospodarstva. Tega ni brez dobro delujočih medijev.

Kot še piše Berlec, si je kot glavni in odgovorni urednik Demokracije 16 let prizadeval, da bi bil slovenski medijski prostor čim bolj pluralen, da bi se slišal glas tistih, ki so bili zamolčani, da bi se slišal glas tistih, ki so bili dolga desetletja ponižani in razžaljeni, ter da so bile razkrite številne stranpoti tranzicije. (sta)

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Po dogovoru z gasilci pogajanja z vlado zahtevajo tudi cariniki, pazniki in vojaki
Koprski ribič: "Počutim se kot kriminalec, saj me nenehno spremljata slovenska in hrvaška polic…
Anketa Parsifala: na volitvah bi zmagala SDS pred SD in Listo Marjana Šarca
V Sloveniji bi lahko podeljevali "lažnivkote": najbolj kompetentni novinarji iz Dela in Ml…

2 komentarja za “Komentar: Dvoličnost vladajočih in zidaki k normalnosti”

  1. denis pravi:

    Tale ima res glavo k en cegu 🙂

  2. garizon pravi:

    Cmerarja nagnati v začetku poletja na odpad zgodovine!

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočiloOglasno sporocilo

Anketa

SDS je pripravila reformni program za slovensko zdravstvo. Je to potrebno?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo