Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Severna Koreja imenovala delegacijo za pogovore z Južno Korejo

Objavil 07. 01. 2018 pod kategorijo DALJNI VZHOD, SVET. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Severna Koreja je imenovala delegacijo za pogovore na visoki ravni z Južno Korejo, ki so predvideni za torek. Japonski premier Shinzo Abe se je na novico odzval previdno. Predsednik ZDA Donald Trump je pred tem sporočil, da je pripravljen na neposredne pogovore s severnokorejskim voditeljem Kim Jong Unom, poročajo tuje tiskovne agencije.

Kot so danes potrdili v južnokorejskem ministrstvu za združitev, bo severnokorejsko delegacijo na srečanju v torek vodil vodja severnokorejske agencije za korejske zadeve Ri Son Gwon. Pjongjang je ob tem Seulu še sporočil, da bodo Rija spremljali še štirje predstavniki, med katerimi so nekateri pristojni za šport.

Na torkovih pogovori v obmejni vasi Panmunjom bodo govorili o sodelovanju Severne Koreja na zimskih olimpijskih igrah v Južni Koreji, ki bodo od 9. do 25. februarja. Južnokorejsko delegacijo bo na pogovorih s Severno Korejo vodil minister za združitev Cho Myoung-Gyon.

Japonski premier Abe se je na novico o pogovorih odzval previdno. “Olimpijske igre so slavje miru. Izrekam priznanje tej spremembi,” je dejal Abe in hkrati dodal, da bi bili pogovori zgolj zaradi pogovorov samih izguba časa.

Pred tem je predsednik ZDA Donald Trump sporočil, da je ob določenih pogojih pripravljen na neposredne pogovore s Kimom. “Vedno verjamem v pogovore. Absolutno, to bi storil, sploh ni težav,” je na vprašanje, ali bi se po telefonu pogovarjal s severnokorejskim voditeljem, dejal Trump. Hkrati je dal vedeti, da to ne pomeni, da ne bi postavil pogojev za pogovore, navaja francoska tiskovna agencija AFP. (sta)

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Trump odobrava objavo spornega memoranduma glede ruske afere
Vroče volilne teme pred evropskimi volitvami 2019 – transnacionalne liste, vodilni kandidati, števil…
V napadu ZDA v Siriji ubitih prek 100 pripadnikov prorežimskih sil
Pred sedežem NSA strelska drama in prestreljen črni terenec

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočiloOglasno sporocilo

Anketa

SDS je predstavila alternativni vladni program za področje notranjih zadev. Ga podpirate?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo