Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Dr. Zver pozdravil Tuskovo pobudo proti migrantskim kvotam

Objavil 13. 12. 2017 pod kategorijo EVROPSKI PARLAMENT, FEATURED, SVET. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Danes je na zasedanju Evropskega parlamenta v Strasbourgu potekala razprava o pripravah na decembrsko zasedanje Evropskega sveta, v kateri je sodeloval tudi evropski poslanec dr. Milan Zver.

Evropski poslanec je v svojem govoru najprej pozdravil uspešno delo glavnega »brexit« pogajalca za EU Michela Barniera. Predvsem je podprl dejstvo, da je pogajalec Barnier postavil v ospredje skrb za pravice ljudi, ki bi jih lahko britanski izstop najbolj prizadel.

Na vrhu Unije bodo ob koncu leta razpravljali tudi o migrantski politiki. V zvezi s tem je dr. Zver opozoril na pismo predsednika Evropskega sveta Donalda Tuska, v katerem le ta ugotavlja, da je praksa dokazala, da stalne in obvezne kvote niso najbolj primeren inštrument upravljanja z migracijami. Po mnenju Tuska obvezne kvote delijo evropsko javnost, tako da se v pismu zavzema za bolj spodbudne oblike reševanja tega problema. Na uvedbo problematičnih kvot je dr. Zver opozoril že s podpisom podpore iniciativi, ki je zavračala sporne določitve Dublinske uredbe.

»Nobena skupna evropska politika ni do sedaj še imela tako velike podpore, kot ustvarjanje varnostne in obrambne unije«, je dejal dr. Zver glede vzpostavljanja stalnega strukturiranega sodelovanje na področju varnosti in obrambe ( PESCO), še ene pomembne teme, ki jo bo Evropski svet obravnaval na decembrskem zasedanju.

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Trump izdajalcu Bannonu grozi s pravnimi ukrepi, saj naj bi slednji kršil sporazum o zaupnosti
Janez Janša ob 15. obletnici smrti dr. Jožeta Pučnika: Zaradi vztrajanja SDS je zgodovinska resnica …
Na Kosovu likvidirali znanega srbskega politika Oliverja Ivanovića
Gejevski olimpionik Rippon zavrača srečanje s podpredsednikom Penceom

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočiloOglasno sporocilo

Anketa

SDS je pripravila reformni program za slovensko zdravstvo. Je to potrebno?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo