Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Milan Zver v Evropskem parlamentu opozoril na problematiko slovenskih razlaščencev

Objavil 12. 12. 2017 pod kategorijo EVROPSKI PARLAMENT, SVET. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Na plenarnem zasedanju v Strasbourgu se je v okviru debate evropskega državljanstva za slovenske razlaščence, ki jim je po drugi svetovni vojni bilo vzeto imetje in nikoli v celoti vrnjeno, zavzel dr. Milan Zver.

“Ideja evropskega državljanstva ima lepo zgodovino, pred 25 leti pa je v okviru Maastrichtske pogodbe postala pravno-politični koncept in zaživela novo življenje”, je idejo krepitve evropskega državljanstva v Evropskem parlamentu včeraj pozdravil vodja slovenske delegacije v Evropski ljudski stranki  dr. Milan Zver.

Posebej je opozoril na problematiko slovenskih razlaščencev, skupine, ki ni dovolj slišana ne doma, ne v Evropi in “ki si že desetletja prizadeva za popravo krivic, ki so jim bile storjene”. “Težko je razumeti, da se niti Evropsko sodišče za človekove pravice (ESČP) bolj ne zavzema za njihove pravice”, je dejal in dodal, da je “končni cilj politik o EU državljanstvu to, da se vsi državljani EU počutijo doma, kjerkoli v Uniji so.”

Omenil je še, da se je obdobju, ko je Unija rastla, se utrjevala in sprejela novo temeljno pogodbo, povečevalo tudi polje svobode posameznika. A kljub temu je, po njegovem mnenju, pot do končnega cilja, do tega, da se bomo v EU vsi počutili doma, še dolga.

Ob koncu je dr. Zver dejal, da mora Unija temeljiti na obeh temeljih: “Je skupnost državljanov in njihovih držav.”

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Poslanko AfD ovadili zaradi spodbujanja sovraštva, FB in Twitter pa sta njen zapis izbrisala
FBI preiskuje Clintonovo fundacijo, republikanca predlagata preiskavo britanskega vohuna
Severna Koreja imenovala delegacijo za pogovore z Južno Korejo
Papež Frančišek v sikstinski kapeli krstil 34 otrok

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočiloOglasno sporocilo

Anketa

SDS je pripravila reformni program za slovensko zdravstvo. Je to potrebno?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo