Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Dr. Milan Zver za bolj učinkovite evropske inštitucije, ki bodo v aferah, kakršna je #IranNLBgate, ustrezno ukrepale

Objavil 12. 12. 2017 pod kategorijo EVROPSKI PARLAMENT, SVET. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Potrebujemo močno Evropsko unijo in učinkovite inštitucije, ki ne bodo samo kazale s prstom na napake, ampak bodo tudi ukrepale.

Evropski poslanec dr. Milan Zver je sodeloval v današnji razpravi na seji evropskega odbora PANA o preiskavi pranja denarja, izogibanju davkom in davčnih utajah. Na začetku je čestital vsem članom odbora za odlično opravljeno delo. Odbor je pripravil veliko priporočil, ki lahko dobro vplivajo na regulacijo problemov, tako v Evropi kot tudi v državah članicah. »V vseh državah članicah EU demokratična javnost, ki se bori za vladavino prava, ni dovolj močna, da bi se uspešno spoprijela s trenutno finančno mafijo, ki vlada ponekod,« je poudaril evropski poslanec.

Dr. Zver je izpostavil zadnji primer velike afere pranja denarja v Sloveniji #IranNLBGate, v kateri je glavno vlogo igrala največja državna banka. Gre za oprano milijardo umazanega iranskega denarja za sumljive in nevarne namene. »Ravno zato potrebujemo močno Evropsko unijo in učinkovite inštitucije, ki ne bodo samo kazale s prstom na napake, ampak bodo tudi ukrepale«, je zaključil.

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Bruselj za sprožitev sedmega člena pogodbe EU proti Poljski; v skrajnem primeru tudi odvzem glasoval…
Poslanko AfD ovadili zaradi spodbujanja sovraštva, FB in Twitter pa sta njen zapis izbrisala
Trump želi doseči prepoved objave že sedaj razvpite knjige Ogenj in bes
Papež Frančišek v sikstinski kapeli krstil 34 otrok

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočiloOglasno sporocilo

Anketa

SDS je pripravila reformni program za slovensko zdravstvo. Je to potrebno?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo