Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Na Berlinalu restavrirani nemi film o življenju Judov

Objavil 07. 12. 2017 pod kategorijo FILM, POPI. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Na 68. filmskem festivalu v Berlinu bodo letos kot posebno projekcijo predstavili restavriran nemi nemški film Das alte Gesetz iz leta 1923, ki ga je režiral Ewald Andre Dupont. Projekcijo filma o asimilaciji judovskih skupnosti v Evropi bo spremljala nova filmska glasba, ki jo podpisuje francoski skladatelj Philippe Schoeller.

“S svojim avtentično oblikovanim setom in izvrstno igralsko zasedbo, kar je odlično ujel tudi direktor fotografije Theodor Sparkuhl, je film Das alte Gesetz (Antični zakon) izstopajoč primerek kreativnosti judovskih filmarjev v Nemčiji leta 1920,” je povedal Rainer Rother, ki je na Berlinalu zadolžen za sekcijo retrospektiv.

Organizatorji so prepričani, da film, ki bo prikazan v programu klasik, predstavlja pomemben vpogled v zgodovino Judov. Po premiernem prikazu restavrirane različice v Berlinu bo zaokrožil po številnih mestih Vzhodne Evrope, ki so bila pomembna za Jude, kot so Budimpešta, Varšava in Dunaj. Prav tako bo proti koncu prihodnjega leta prikazan na Filmskem festivalu nemega filma v San Franciscu, je pisala nemška tiskovna agencija dpa.

Berlinale bo potekal od 15. do 25. februarja. Prvič v zgodovini ga bo odprl animirani film, in sicer Isle of Dogs režiserja Wesa Andersona, na čelu žirije pa bo nemški režiser Tom Tykwer, ki mu je mednarodni sloves prinesel film Teci, Lola, teci. (sta)

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

V Hollywoodu shod proti spolnemu nadlegovanju
Jay-Z z osmimi nominacijami za grammyja, slovenska skupina Perpetuum Jazzile žal ostala praznih rok
V soboto, 9. decembra, bo Gianni Rijavec z novim glasbenim stilom izvedel koncert tudi v Vili Vipolž…
Zvezda na Pločniku slavnih tudi nabildanemu Dwaynu Johnsonu – The Rocku

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočiloOglasno sporocilo

Anketa

SDS je v DZ vložila predlog za ustavno obtožbo zoper premierja Mira Cerarja zaradi zadeve Šami. Vaš komentar?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo