Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Prihaja arktični veter: Evropo čaka najhladnejši december v zadnjih sedmih letih

Objavil 02. 12. 2017 pod kategorijo FEATURED, LAJF, NARAVA, ZANIMIVOSTI. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Evropo čaka najhladnejši december v zadnjih sedmih letih, kar pa najverjetneje ne bo imelo usodnega vpliva na to, da je bilo letošnje leto eno najtoplejših. Po napovedih različnih vremenoslovcev bo prva polovica letošnjega decembra neobičajno mrzla, nato bodo sledile za december običajne temperature, na spletni strani poroča Bloomberg.

Po napovedih vremenoslovne službe MDA iz ameriškega Maraylanda bo najhladneje v prvi polovici decembra na Norveškem in na jugozahodu Evrope.

Na izredno nizke temperature v letošnjem decembru bo vplival arktični veter, ki se bo z območja visokega zračnega pritiska v bližini Islandije in severozahoda Rusije pomikal proti jugu, je napovedal vremenoslovec Tyler Roys iz podjetja Accuweather v ameriški Pennsylvaniji.

“Ekstremen, celo nevaren mraz je mogoče pričakovati letošnjo zimo, vključno z decembrom. Na vzhodu Evrope bo zapadel sneg in hladno vreme se bo razširilo tudi nad srednjo Evropo in morda celo v Veliko Britanijo,” je napovedal vodja vremenoslovcev na inštitutu WeatherBell Analytics Joe D’Aleo.

Da bo december dejansko res hladen, kažejo že današnje temperature v Nemčiji, kjer naj bi bile dnevne temperature okoli nič stopinj Celzija, kar je bistveno manj od desetletnega povprečja, ki je 3,4 stopinje Celzija. Na Češkem naj bi se živo srebro v prihodnjih dneh spustilo pod nič stopinj Celzija, še navaja Bloomberg. (sta)

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Zadnja anketa POP TV že določila Kučanovega favorita: Lista Marjana Šarca med strankami prva!? SDS d…
S stoječim delom v pisarni do večje porabe kalorij in s tem do izgube kilogramov
Papež Pavel VI. bo še letos razglašen za svetnika
Trumpovi podporniki imajo zdaj že svoje strani za zmenke – in že dvigujejo prah

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočiloOglasno sporocilo

Anketa

SDS je predstavila alternativni vladni program za področje notranjih zadev. Ga podpirate?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo