Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Tudi z izobraževanjem nad migracijske tokove

Objavil 24. 11. 2017 pod kategorijo EVROPSKI PARLAMENT, SVET. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Dr. Milan Zver se je na povabilo predsednika Evropskega Parlamenta Antonia Tajanija udeležil konference Towards a renewed partnership with Africa, ki je potekal v sredo, 22. novembra v Evropskem parlamentu, kjer je spregovoril o potencialih programa Erasmus+ v Afriki.

Konferenca Towards a renewed partnership with Africa je bila organizirana v luči prihajajočega vrha Afrika – Evropska Unija, ki bo potekal konec novembra v Slonokoščeni  obali. Tam bodo evropski in afriški voditelji razpravljali o prihodnosti partnerstva med kontinentoma.

Dr. Zver je v govoru opozoril, da se Afrika srečuje z veliko težavami od izjemne revščine, terorizma, notranjih konfliktov, slabega vodenja držav in brezposelnostjo. To so glavni razlogi, poleg pomanjkanja delovnih mest, zaradi katerih mladi Afričani množično zapuščajo svoje domove in iščejo boljše življenje v  Evropi ali pa postanejo lahek plen terorističnih skupin.

Evropska unija je namenila 1.34 milijard EUR pomoči za obdobje 2014-2020, ki bo namenjena za razvoj osnovnošolske in srednješolske izobrazbe ter za programe poklicnega izobraževanja.  Investiranje v mlade je potrebno, je poudaril dr. Milan Zver, saj je kar 60 procentov Afriške populacije mlajše od 25. let.

Letos Evropska unija praznuje 30. obletnico delovanja programa Erasmus+, ki je eden izmed najbolj uspešnih programov EU. Dr. Zver je, kot stalni poročevalec evropskega parlamenta za program Erasmus+, izrazil ponos in zadovoljstvo, da je do sedaj v programu Erasmus+ sodelovalo že preko devet milijonov udeležencev. Podatki kažejo, da so udeleženci programa Erasmus+ bolj uspešni tako v zasebnem in kot tudi v poklicnem življenju.

Tudi afriške države lahko kot partnerske države sodelujejo v programu Erasmus+ v štirih vrstah projektov za visoko šolstvo in preko projektov mladinskega sodelovanja.

Program Erasmus+ tako omogoča študijsko izmenjavo več kot 9700 Afriškim študentom in raziskovalcem. Trenutno se odvija preko 200 projektov programa Erasmus+, ki so namenjeni razvijanju podjetniških spretnosti v lokalnih skupnostih. Projekti si prizadevajo spodbujati mlade ljudi, da si sami ustvarjajo zaposlitvene možnosti in tako prispevajo k zmanjšanju brezposelnosti.

V zaključku govora je dr. Zver poudaril, da projekti programa Erasmus+ prinašajo dolgoročno rešitev za zaustavitev migracijskih tokov iz Afrike, zato moramo nadaljevati z uspešnimi reformami v šolstvu in še razširiti obseg programa Erasmus+.

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Trump pripravljen na pogovor s posebnim preiskovalcev Muellerjem glede ruske afere
19-letni morilec, ki je na floridski srednji šoli ustrelil 17 ljudi, je priznal krivdo
Unicef: Vsako leto življenje izgubi 2,6 milijona novorojenčkov
Evropski izobraževalni sistemi potrebujejo modernizacijo, dr. Milan Zver sodeloval na razpravi CULT-…

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočiloOglasno sporocilo

Anketa

SDS je predstavila alternativni vladni program za področje notranjih zadev. Ga podpirate?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo