Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Mineva 20 let od svetovne premiere Cameronovega Titanika; slednji bo spet prenovljen zaplul na filmska platna

Objavil 22. 11. 2017 pod kategorijo FEATURED, FILM, POPI. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Epska romanca med Jackom Dawsonom in Rose DeWitt Bukater bo po 20 letih ponovno zaživela na filmskih platnih. Svetovna uspešnica Titanik ameriškega režiserja Davida Camerona, v kateri sta leta 1997 v vlogi zaljubljencev zablestela Leonardo DiCaprio in Kate Winslet, namreč v novi tehniki Dolby 1. decembra za en teden prihaja v kinodvorane AMC v ZDA.

Cameron zagotavlja povsem drugačno izkušnjo ob ogledu filma v novi tehnologiji Dolby. “Kot da bi ga videl prvič!”, je svojo izkušnjo ob snovanju filma v novi tehniki delil v napovedniku za film, objavljenem minuli teden na spletni platformi YouTube.

Film o nesreči slavne ladje, v katerem sta v glavnih vlogah nastopila Leonardo DiCaprio in Kate Winslet, je v kina prišel leta 1997. Najprej je bil prikazan 1. novembra 1997 na mednarodnem filmskem festivalu v Tokiu, svetovno primero je nato doživel 18. novembra 1997 v Londonu.

Romanca med njunima likoma je postavljena v april 1912, na luksuzno prekooceansko ladjo, ki je plula na svoji prvi vožnji od Southamptona proti New Yorku in se zaletela v ledeno goro.

Vse do Cameronovega Avatarja, ki so ga v kinih vrteli konec leta 2009 in v začetku leta 2010, je Titanik veljal za najbolj uspešen film vseh časov. Zanimanje za film, ki je prejel 11 oskarjev, je režiser ponovno zbudil leta 2012, ko je na filmska platna ob 100. obletnici Titanikove prve plovbe prišla njegova različica v 3D tehniki. (sta/ured)

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Štiri desetletja po Mikiju zvezdo na pločniku slavnih dobila tudi Mini
Zapravljiva kopriva ne pozebe: Boris Koprivnikar je stroške za reprezentanco v enem letu uspel poviš…
SDS s predlogom zakona za stanovanja za mlade in mlade družine; plačane najemnine naj se štejejo v o…
Tonin že začel s svojo "kavno turnejo": po Zidanšku sta danes na vrsti Cerar in Janša, pot…

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočiloOglasno sporocilo

Anketa

SDS je predstavila alternativni vladni program za področje notranjih zadev. Ga podpirate?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo