Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Krasni novi (tožilski) svet: Ferlinc in Gregorčičeva bosta prizadevno vzgajala nov rod političnih tožilcev!?

Objavil 18. 11. 2017 pod kategorijo DRUŽBA, FEATURED, FOKUS, POLITIKA, SLOVENIJA, SODSTVO. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

V tožilskih vrstah so največ podpore za nove člane Državnotožilskega sveta po informacijah Dela dobili vrhovni državni tožilec Andrej Ferlinc (ta se je povsem osramotil in samodeskreditiral v procesu Patria, po Veri Mejak naj bi veljal Ferlinc veljal za najbolj butastega tožilskega pripravnika), ljubljanska višja državna tožilka Tamara Gregorčič (nedavno odstopila kot šefica ljubljanskega tožilstva, v preteklosti pa je tudi usmerjala kakšno politično hišno preiskavo – primer publicista Dejana Kaloha), celjska okrožna državna tožilka Simona Kuzman Razgoršek in slovenjgraška okrajna državna tožilka Lucija Helbl.

Državnotožilski svet ima devet članov, od katerih štiri izvolijo državni tožilci, enega imenuje minister za pravosodje, štiri pa na predlog predsednika republike izvoli državni zbor. Trenutni sestavi šestletni mandat poteče 12. decembra.

Kot še poroča današnje Delo, je pravosodni minister Goran Klemenčič zdaj tisti, ki v devetčlanski Državnotožilski svet, ki ima ključne pristojnosti za imenovanje v tožilske vrste in varstvo tožilske samostojnosti, imenuje enega izmed vodij okrožnih državnih tožilstev. Minister se za novo ime po njihovih informacijah še ni odločil.

Po informacijah časnik je vrhovni državni tožilec Andrej Ferlinc, v javnosti najbolj znan kot tožilec v zadevi Patria, prepričljivo premagal obe kandidatki za mesto v Državnotožilskem svetu, in sicer vrhovno državno tožilko Barbaro Brezigar, tudi nekdanjo generalno državno tožilko in pravosodno ministrico, in Barbaro Knol Drobnič, članico oddelka vrhovnega tožilstva za civilne in upravne zadeve.

Poslanci so sicer v tem tednu na predlog predsednika republike Boruta Pahorja za nove člane Državnotožilskega sveta izvolil Katjo Filipčič, Milana Birso, Ljubico Kosmovski Fojkar in Igorja Lučovnika.

Vodja opozicije Janez Janša se je na to novico prek Twitterja odzval takole: “In sedaj bo kadroval na tožilske funkcije še bolj butaste in pokvarjene od sebe

Matej Lahovnik je na svojem twitter profilu v zvezi s tem zapisal: “Primer negativne selekcije: kako lahko Andrej Ferlinc po tem, ko se je osmešil na procesu Patria določa kateri tožilec je primeren za napredovanje?” (sta/ured)

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Začelo se je sojenje nekdanjemu tajniku UM Boštjanu Brumnu za oškodovanje univerze, ki naj bi se zgo…
Svečana akademija odprla koprsko podružnico ruske univerze Lomonosova
Kako ima Perutnina Ptuj lahko v najemu skorajda vsa državna kmetijska zemljišča na Dravskem polju?
26 let zaporne kazni: Zvone Laubič je za vsak vbod z nožem v Yolando Rodriguez dobil leto zapora in …

12 komentarjev za “Krasni novi (tožilski) svet: Ferlinc in Gregorčičeva bosta prizadevno vzgajala nov rod političnih tožilcev!?”

 1. Lepena pravi:

  Bolj si pokvarjen v Sloveniji, lažje oz. celo ekspresno napreduješ. Dokaz za to je nedvomno Ferlinc.

 2. bruh pravi:

  če dokažeš, da si mafijsko/ideološko/volilno/politično zvesti smrdeči rdeči pra sec ali svi nja v kučanistanu pač napreduješ in si vedno bolj prvorazredni rdeči nestrpni državni kader…ajd..nič posebno novega—-

 3. Klemen pravi:

  Slovenija od kot grdote tvoje????

 4. andrej pravi:

  Ta dva tožilca sta dejansko v posmeh pravni državi. Še najbolj pa se ob tem smeji Kučan, ki mu prav vsakega pokvarjenca uspe spraviti na pomembno funkcijo v svoji paradržavi.

 5. raft pravi:

  Ta rdeči se valjajo od smeha, ker ne morejo verjeti kaj vse lahko počnejo slovenskemu narodu.

 6. re gornjim pravi:

  Ker g. Ferlinca poznam, lahko rečem, da je MNOGO pametnejši in poštenejši od vseh vas! Njegova napaka je, da si je drznil biti tožilec v procesu proti vašemu ” najsvetejšemu, najpoštenejšemu, nedotakljivemu mesiji”.

 7. bruh pravi:

  da se kučanov mafijsko/ideološko/volilno disciplniran smrdeči NESTRPNi rdeči pra sec druži s kučanovim mafijsko/ideološko/volilno ubogljivim SOVRAŽNIM rdečim pra scem ni nobena novost….ajd..

 8. oki pravi:

  Ko bedaki vodijo državo, je stanje tako kot pač je – vse naokoli siromaštvo tako mentalno kot v žepih.

 9. raft pravi:

  Kaj v tem tednu zastara ljubljanskemu čobanu?

 10. haapy yack pravi:

  hoj
  Mogoče meso za čevape.
  švedskanaramnicapres
  boditevcvetju

 11. lunabije pravi:

  Še en dokaz kako funkcionira mafija! Dokler imajo dobre položaje in še boljše službe, so vsi tiho in ščitijo eden drugege. Strukture, ki so nastale iz udbe ne pozabijo nagraditi svojih vojakov, vendar gorje jim, če postanejo neposlušni, potem za njih veljajo pravila “devetega kroga.

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočiloOglasno sporocilo

Anketa

SDS je v DZ vložila predlog za ustavno obtožbo zoper premierja Mira Cerarja zaradi zadeve Šami. Vaš komentar?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo