Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Jelka Godec: zadnji čas, da Cerar pozove Kolar Celarčevo k odstopu

Objavil 14. 11. 2017 pod kategorijo POLITIKA, SLOVENIJA, ZDRAVSTVO. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Poslanka SDS Jelka Godec je danes znova opozorila na nekatere pereče probleme v zdravstvu, tudi na odstope v UKC Ljubljana. Po njenih besedah je zadnji čas, da premier Miro Cerar upošteva pozive politikov, stroke in državljanov ter ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc pozove k odstopu, “kajti ona je srž problema v slovenskem zdravstvu”.

Godčeva je na novinarski konferenci med drugim opozorila na številne kadrovske menjave v zdravstvu, med drugim tudi imenovanje generalnega direktorja Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana Andraža Kopača, ki da ga je Kolar Celarčeva nastavila sama, danes pa ga skupaj s predsednikom vlade pozivata k odstopu.

Glede problematike pri programu otroške srčne kirurgije je ministrica po besedah Godčeve že v odgovoru na predlog druge interpelacije zapisala, da problematiko spremlja. A ukrepala ni, je opozorila poslanka. Tako po njenih besedah odgovornosti niso prevzeli ne Kopač, ne strokovna direktorica UKC Ljubljana Marija Pfeifer, ne ministrica, ne predsednik vlade, “odstopili pa so že skoraj vsi, ki so bili zaposleni na otroški srčni kirurgiji”.

Godčeva je spomnila tudi na druge odstope v zdravstvu, tudi zadnjo v javnost prispelo informacijo o odstopu predstojnice kliničnega oddelka za vaskularno nevrologijo in intenzivno nevrološko terapijo Janje Pretnar Oblak. Po njenih besedah naj bi bile vložene tudi tožbe zaradi mobinga proti vodstvu UKC Ljubljana in nekaterim predstojnikom, a podrobnejših informacij ni razkrila. Dodala je, da se bodo odstopi v teh dneh nadaljevali, ni pa želela pojasniti, katere odstope ima v mislih, saj da so informacije različne. Pojasnila je le, da je glede na stanje v UKC Ljubljana “pričakovati, da bodo še kakšni odstopi ali odhodi mladih zdravnikov iz ustanove”.

Kot je dejala Godčeva, gre koaliciji za oblast in ne vidi problema v zdravstvu oziroma nanj opozarja le z besedami, ne pa z dejanji. Po njenih besedah je današnje slikanje ministrice in predsednika vlade ob odprtju novega urgence v Ljubljani nedopustno, samo slikanje pa ne bo pripomoglo k ureditvi razmer v zdravstvu.

Poslanka je še napovedala, da bodo v SDS v teh dneh zahtevali sklic izredne seje DZ o nevzdržnih razmerah v zdravstvu, na kateri pričakujejo Cerarja in Kolar Celarčevo. (sta)

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Volilna udeležba do 11. ure 13,38-odstotna, še 1% manj kot leta 2012
In milijoni se bodo začeli "talat": na razpis za pripravljalna dela za 2. tir prispelo 15 …
Spet "vrtenje ure": v nedeljo bomo prešli na zimski čas
Ustavno sodišče zavrglo še dve Kovačičevi pobudi o drugem tiru

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočilo

Oglasno sporocilo

Anketa

SDS je v DZ vložila predlog za ustavno obtožbo zoper premierja Mira Cerarja zaradi zadeve Šami. Vaš komentar?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo