Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Nova obtožnica proti vodji vladajočih romunskih socialdemokratov Liviu Dragnei zaradi organiziranja kriminalne združbe

Objavil 13. 11. 2017 pod kategorijo EVROPA, SVET. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Romunsko tožilstvo je danes vložilo novo obtožnico proti predsedniku vladajočih socialdemokratov (PSD) in predsedniku parlamenta Liviu Dragnei. Vzpostavil naj bi kriminalno združbo, ki je nezakonito pridobila za 20,6 milijona evrov subvencij Evropske unije, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Nove hude obtožbe proti Dragnei je danes objavila posebna enota romunskega tožilstva za boj proti korupciji (DNA). Na nepravilnosti jih je sicer že septembra lani opozoril evropski protikorupcijski urad Olaf.

Dragnea naj bi tako v letih med 2002 in 2009, ko je vodil regionalni parlament v pokrajini Teleoman na jugu države, z zlorabo notranjih informacij pomagal podjetju Teldrum, ki ga je nadzoroval sam, da je pridobilo dva evropska projekta za obnovo lokalnih cest. S tem je državno blagajno oškodoval za najmanj 6,8 milijona evrov, za kolikor naj bi bil projekt predrag, je ocenilo tožilstvo.

Dragnea se sicer že dlje časa “bori” z romunskim pravosodjem. Sooča se že z eno obtožbo zaradi napeljevanja k zlorabi položaja, ker je poskrbel, da je nek sodelavec njegove stranke dobival plačo v nekem državnem uradu, čeprav tam sploh ni delal.

Najbolj ga je sicer prizadela obsodba aprila 2016 zaradi sodelovanja pri volilnih prevarah. Obsojen je bil na dve leti pogojne zaporne kazni. Zaradi tega v skladu z zakonom lani po volilni zmagi socialdemokratov na parlamentarnih volitvah tudi ni smel postati predsednik vlade. Vendarle pa naj bi bil vseeno on tisti, ki iz ozadja vodi vlado. Velja tudi za najmočnejšega politika v državi, še navaja dpa. (sta)

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Boris Johnson se zavzema za izgradnjo mostu čez Rokavski preliv
Oprah Winfrey zavrnila ugibanja o kandidaturi za predsednico ZDA
NY Times: Trump lani junija skušal odpustiti posebnega preiskovalca ruske afere Roberta Muellerja
V Moskvi snežni metež zahteval življenje, podiral drevesa in oviral letalski promet

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočiloOglasno sporocilo

Anketa

SDS je predstavila alternativni vladni program za področje notranjih zadev. Ga podpirate?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo