Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Episcenter že ustvarja “mandatarja Židana”; SD bojda že na 20% podpori!?

Objavil 13. 11. 2017 pod kategorijo DRUŽBA, MEDIJI, POLITIKA, SLOVENIJA. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Več kot mesec dni trajajoča predsedniška kampanja je bila, kot kaže, najbolj koristna za politično stranko SD, ki je novembra imela tako dober rezultat kot že dolgo ne – skoraj 20 odstotkov podpore. S tem je po anketi Dela, ki jo je zanjo izvedel Episcenter, SD že drugi mesec v vodstvu pred SDS.

Za SD bi namreč glasovalo 19,8 odstotka anketirancev, sledi SDS s 13,8-odstotno podporo. Na tretje mesto se je tokrat uvrstila Levica, ki bi jo izbralo 7,5 odstotka anketirancev, NSi pa ima 7,1-odstotno podporo.

Največja vladna stranka SMC ima v tokratni anketi sedemodstotno podporo, DeSUS pa bi podprlo 4,3 odstotka volivcev. Približno četrtina volilnega telesa ni opredeljena.

Novembra je javnost vladi podelila nekoliko nižjo srednjo oceno. Sprememba se je zgodila, ker so sodelujoči v anketi tokrat vladi podelili malo manj pozitivnih ocen in toliko več srednjih ocen, negativnih pa je bilo toliko kot pred mesecem dni. Pozitivno oceno je vladi delo 14,4 odstotka vprašanih, srednjo oceno 46,6 odstotka, negativno pa 39,4 odstotka.

Barometer priljubljenosti politikov je že tretjo meritev zapored nespremenjen. Borut Pahor, ki je bil na nedeljskih volitvah znova izvoljen za predsednika republike, je prvi, njegov izzivalec, kamniški župan Marjan, pa drugi. Oba sta sicer v primerjavi z oktobrom prejela nekoliko nižje ocene.

Na tretjem mestu je evropska komisarka Violeta Bulc, četrta je evropska poslanka Tanja Fajon, sledi predsednik SD Dejan Židan. Sledita predsednik in podpredsednik DZ, Milan Brglez in Matjaž Nemec. Največji skok navzgor je barometer zaznal pri Mateju Toninu, ki je osmi, največji padec pa pri predsedniku vlade Miru Cerarju, ki se je uvrstil na 14. mesto.

Telefonsko in spletno anketo je agencija Episcenter izvajala od 2. do 8. novembra, v analizo je bilo vključenih 1010 oseb. (sta)

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Vrhovno sodišče posredno tudi Cerarju prisolilo zaušnico: v primeru Šami je upravno sodišče z začasn…
SDS nadaljuje s kampanjo tam, kjer se vse začne: slovenska družina, slovenska kmetija, varna hrana
Svetla prihodnost Slovenije: to je Slovenija brez Patrie in Zvonov, brez novinarskih laži in z ozave…
Janez Janša domoljubno: Slovenijo je treba postaviti na prvo mesto!

1 odgovor za “Episcenter že ustvarja “mandatarja Židana”; SD bojda že na 20% podpori!?”

  1. Re gornjemu pravi:

    Se že bojite da se vašemu firerju na prihodnjih volitvah ne bo “dobro pisalo”?

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočiloOglasno sporocilo

Anketa

SDS je predstavila alternativni vladni program za področje notranjih zadev. Ga podpirate?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo