Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

V ZNP pozivajo organe pregona, naj resno obravnavajo grožnjo Alibegića proti novinarju Možini

Objavil 12. 11. 2017 pod kategorijo DRUŽBA, FEATURED, MEDIJI, POLITIKA, SLOVENIJA. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

V Združenju novinarjev in publicistov (ZNP) so zgroženi zaradi nedavne grožnje na Twitterju, uperjene proti novinarju RTV Slovenija Jožetu Možini. Avtor tvita Safet Alibegić (pazite: sodelavec Mirovnega inštituta!) je namreč zapisal, kako razmišlja, da bi na prehodu za pešce povozil novinarja. V združenju so pozvali organe pregona, naj ustrezno ukrepajo proti avtorju groženj.

Alibegić na Twitterju pred dnevi takole: “Stojim pred prehodom za pešce pri TV SLO. Gneča. Čez gre Ivo Milovanović. Kar je v redu. Ne vem, kako bi miril konje pod pokrovom motorja, če bi šel Jože Možina. Bi imeli pričevalci kaj povedati.”

Hkrati pričakujejo, da se bo tudi RTV Slovenija zavzela za svojega novinarja. Ob tem pa so k odstopu s položaja članice programskega sveta pozvali Jedrt Jež Furlan, ki da naj bi omenjeni sporni tvit z grožnjo všečkala, kar po njihovem razumevanju “pomeni, da se z njo strinja, kar pa je v nasprotju z načeli, ki jih morajo zastopati programski svetniki”.

Jež Furlanova danes zadeve za STA ni želela komentirati.

Podobno kot v Društvu novinarjev Slovenije pred nekaj dnevi so v ZNP spomnili še na druge grožnje novinarjem. Da so nasilje in grožnje novinarjem v porastu v večjem delu držav Organizacije za varnost in sodelovanje v Evropi (Ovse), pa je ta teden dejal tudi visoki predstavnik za svobodo medijev pri Ovseju Harlem Desir. (sta/ured)

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Logično, da je na vrhu "Vox populi" lestvice SD, če pa sta Kučan in Janković to "javn…
Stavke po Cerarjevih zagotovilih ne bodo povzročile kaosa v državi
Poslušajte in presodite sami: je hrvaški učitelj verouka pred učenci pozival k umorom ali so ga le &…
Svetla prihodnost Slovenije: to je Slovenija brez Patrie in Zvonov, brez novinarskih laži in z ozave…

1 odgovor za “V ZNP pozivajo organe pregona, naj resno obravnavajo grožnjo Alibegića proti novinarju Možini”

  1. jankec pravi:

    Potencialni terorist, ki pa se je, na svojo (ne)srečo, sam odkril. Še bolj kot ta šejtan me skrbi molk in neaktivnost organov pregona.

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočiloOglasno sporocilo

Anketa

SDS je predstavila alternativni vladni program za področje notranjih zadev. Ga podpirate?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo