Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Dr. Milan Zver: “Erasmus+ je najboljša naložba v prihodnost Evropske Unije!”

Objavil 25. 10. 2017 pod kategorijo EVROPSKI PARLAMENT, SVET. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Evropski poslanci za več denarja za Erasmus+

Parlament je na plenarnem zasedanju v torek, 24. oktobra v Strasbourgu obravnaval proračun za leto 2018 v skladu s političnimi prednostnimi nalogami. V ospredju teh prednostnih nalog so trajnostna rast, delovna mesta, zlasti zaposlovanje mladih, migracije, varnost in podnebne spremembe.

Med drugim so predvidena povečanja sredstev za ključne programe EU, ki spodbujajo rast in delovna mesta, kot so COSME, Obzorje 2020, program Evropske unije za socialne spremembe in inovacije ter Erasmus +.

Stalni poročevalec za Erasmus+ in vodja slovenske delegacije Evropske ljudske stranke v Evropskem parlamentu Milan Zver se je na plenarnem zasedanju v Strasbourgu zahvalil svojim kolegom poslancem, ki so podprli povečanje proračuna za program Erasmus+.

»Erasmus+ je zgodba o uspehu, ki dobro funkcionira zadnja tri leta, odkar obstaja.«, je uvodoma dejal. Ob tem pa je opozoril, da je raven uspešnosti na nekaterih področjih relativno nizka, saj zavrnejo kar tri četrtine prijav. Potenciali programa ERASMUS+, ki se med drugim kažejo v velikem številu prijav, so veliko večji kot je finančna zmogljivost Unije na tem področju.

Velika večina poslancev je poudarjala, da program Erasmus+ bistveno prispeva k izboljšanju znanj in spretnosti, zaposljivosti, zmanjšanju tveganja za dolgoročno brezposelnost mladih Evropejcev ter aktivnemu državljanstvu in socialni vključenosti mladih.

»Naj ponovno poudarim, da je Erasmus+ najboljša naložba v prihodnost Evropske Unije« je zaključil dr. Milan Zver.

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Madžarska ima izdan nalog za aretacijo nekdanjega Trumpovega varnostnega svetovalca
Pence: ZDA bodo preselile veleposlaništvo iz Tel Aviv v Jeruzalem do konca prihodnjega leta
Poglobitev nezaupanja med Zagrebom in Beogradom zaradi razstave o Jasenovcu v ZN
Vladimir Putin tudi uradno kandidat na predsedniških volitvah

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočiloOglasno sporocilo

Anketa

SDS je predstavila alternativni vladni program za področje notranjih zadev. Ga podpirate?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo