Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Dr. Zver na seji odbora TERR opozoril na nevarnost financiranja terorizma, beseda je tekla tudi o #NLBIrangate

Objavil 16. 10. 2017 pod kategorijo EVROPSKI PARLAMENT, SVET. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Evropski poslanec dr. Milan Zver je na današnji seji Posebnega Odbora Evropskega parlamenta o terorizmu opozoril, da dejavnosti Evropske unije na področju boja proti terorizmu niso ustrezne in učinkovite, kakor je sicer v uvodnem nastopu zatrdil predstavnik Evropske komisije. Po mnenju dr. Zvera posebej izstopata nekoherentno odzivanje Unije in držav članic na teroristične grožnje in preslabo sodelovanja med nacionalnimi varnostnimi agencijami. Znan je ameriški model integracije dejavnosti obveščevalnih služb, zato so Američani na tem področju veliko bolj učinkoviti od nas. V prihodnje bo tudi Unija morala storiti pomembne konkretne korake na podrčju izmenjave varnostnih podatkov.

Razprava se je večkrat dotaknila tudi vprašanja financiranja terorizma. Predstavniki Evropske komisije so poudarjali, da se osredotočajo na tri vrste dejavnosti na tem področju: na preprečevanje, na preiskave in na odziv. Zver je v zvezi s tem postavil vprašanje, kako je mogoče, da se v osrčju Evropske unije, v enni od držav članic, zgodi, da iranski režim pod embargom, preko svojih bank in slovenske banke opere eno milijardo evrov, domnevno z namenom razvijanja iranskega jedrskega programa in podpore terorizma. Mnogo tega denarja je bilo plasiranega tudi na destinacije v EU, baje v Nemčijo za okoli 80 mio evrov. Zver je dejal, da so bili vsi odgovorni pri vseh treh izpostavljenih vidikih boja proti financiranju terorizma popolnoma neučinkoviti oziroma neuspešni. Policije bi morale po Zverovem mnenju nemudoma ugotoviti, kje je ta denar in za kaj se uporablja. Evropski poslanec je še predlagal, da bi z Odborom Panama, ki bo prav tako obravnaval #NLBIrangate, v prihodnje sklicali skupno sejo.

Predstavniki Komisije so na seji odbora TERR obljubili dodatno zakonodajo na področju financiranja terorizma, da bi bil boj proti temu bolj učinkovit. Največji problem pa je po mnenju Evropske komisije neimplementacija že sprejetih direktiv.

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

V Šanghaju tovornjak s plinskimi jeklenkami zapeljal med pešce, 18 ranjenih
Jimmy Kimmel z bedasto izjavo: voditelji Late Night Show-ov so levičarji, ker to delo zahteva inteli…
Zdravniki brez meja ostro kritizirajo Italijo zaradi ravnanja z begunci in migranti
Tožilec Mueller zaradi vpletanja v predsedniške volitve obtožil 13 Rusov in 3 ruska podjetja

1 odgovor za “Dr. Zver na seji odbora TERR opozoril na nevarnost financiranja terorizma, beseda je tekla tudi o #NLBIrangate”

  1. bruh pravi:

    končno nekaj pametnega s strani demokrata (in podpornika obame) zvera….

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočiloOglasno sporocilo

Anketa

SDS je predstavila alternativni vladni program za področje notranjih zadev. Ga podpirate?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo