Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Romana Tomc kot predsednica par excellence!

Objavil 12. 10. 2017 pod kategorijo KOMENTAR, POLITKOLUMNA. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Piše: mag. Dejan Kaloh

Osnova za napredek neke države predstavlja ravno slogan kandidatke spoštujmo & sodelujmo

Slovenija pri izbiri predsednika države ni imela nikoli do sedaj srečne roke. Morda celo bolje rečeno »pametne roke«, ki ponese glasovalni listič z imenom kandidata v volilno skrinjico. Kakor očitno tudi ni imela prav dobrega zgodovinskega spomina, saj je na vsakokratnih predsedniških volitvah v samostojni Sloveniji izvolila – komunista!

Prvi predsednik samostojne države Slovenije Milan Kučan je svoje delo opravljal dva zaporedna mandata (ter še enega »predhodnega v Socialistični Republiki Sloveniji kot predsednik predsedstva) in je izhajal neposredno iz prejšnjega totalitarnega političnega sistema. Kučan je pri določenih vključevanjih Slovenije v evropske integracije deloval precej zadržano in s tega vidika je to vsekakor bil znak zaviranja razvoja demokratične države. Evropska unija in NATO sta namreč organizaciji, ki v prvi vrsti skrbita za ohranjanje, razvoj in obrambo demokratičnih standardov.

Tudi drugi in tretji predsednik Republike Slovenije, Janez Drnovšek (en mandat) in Danilo Türk (en mandat) sta izhajala iz komunističnega sistema, prvi je tam bil pomemben politik, drugi pa pomemben uradnik. Zlasti pri slednjem je bilo njegovo predsedovanje zelo obremenjeno s polpreteklo zgodovino, kar je včasih eskaliralo celo do te mere, da so nekatere njegove izjave bile iz demokratičnega zornega kota v javnosti sprejete kot zelo sporne. Tista o drugorazrednosti pobitih v Hudi jami pa je bila celo naravnost zavržna.

Aktualni predsednik Republike Slovenije Borut Pahor prav tako prihaja iz istega ideološkega okolja kot pretekla slovenska predsednika, a ker je mlajši, se je na prvi pogled zdelo, da bo kot prvi v zgodovini slovenskih predsednikov tisti, ki bo presegel preokupacijo z nekim preživetim političnim izročilom. Morda v besedah in dejanjih (izjemno sporno odlikovanje Tomaža Ertla!) ni bil tako ekspliciten kot Türk, a po drugi strani je pri vprašanjih ključnih za razvoj demokratične slovenske družbe molčal kot grob.

Sedaj je torej čas za Romano Tomc, zelo cenjeno evroposlanko. Gre za damo s širino, strokovnostjo, svetovljanskimi nazori. Kot človek pa je prijazna, dostopna in zna resnično prisluhniti. Tomčeva bi kot predsednica Republike Slovenije bila dejansko prva državnica v zgodovini Slovenije in hkrati prva predsednica države, ki ne bi izhajala iz rdeče ideološke močvare. Slovenija bi s takšno predsednico ogromno pridobila ne samo doma, temveč tudi izza naših meja in nanjo bi lahko bili resnično ponosni. Volivci pamet v roke!

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Tresel se je Pahor, rodil se je Ahmad!
Največji izziv zahoda bo v bodoče poleg boja z islamizmom, tudi boj s kulturnim marksizmom
Kako ti, papež, ješ, če ni podjetništva in dobičkov?
Sodna prekinitev tovarišijskega poslovanja: Mirage hotel od države "potegniti" 16 milijono…

10 komentarjev za “Romana Tomc kot predsednica par excellence!”

 1. Pubec pravi:

  In ka bo naredila v primeru da bo izvoljena? Nič kot vsi ostali

 2. Danilo pravi:

  Romana je dejansko odlična kandidatka!

 3. bruh pravi:

  je sposobna, je razgledna, je spoštljiva, je delavna, je strpna, je miroljubna, je pametna, je……je……. je……….ampak NI iz kučanove smrdeče mafijsko/ideloško/volilno disciplinirane , enoumne rdeče ČREDE……in torej…..ajd bodimo objektivni…..v kučanovini morajo biti vsi, ponavljam VSI visoki državni kadri iz prej omenjene smrdeče črede….adj—vse ostalo je sprenevedanje….ajd…..

 4. haapy yack pravi:

  hoj
  Kot reklama za Snikers čokolado.
  snickerkosilačensifuldrugačenpres
  boditevcvetju

 5. Kaja pravi:

  Tomčeva že izgleda predsedniško za razliko od drugih klošarjev, ki te funkcije očitne ne cenijo, temveč vidijo v njej samo zaslužek!

 6. Re gornjim pravi:

  In kaj omenjena evroposlanka naredila, da je tako “visoko cenjena”?

 7. haapy yack pravi:

  hoj
  Nekaj je morala al ne? Za več kot 8000 evrov bruto mesečne plače v Bruslju. Če nič drugega nekaj je ziher dala na stran.
  ukradenaevropapres
  boditevcvetju

 8. Inka pravi:

  Škoda za gospo Tomc. Nekaj glasov pa ji je “odpihnil” s svojim mahanjem vaški posebnež Marjan Pojbič.
  Žal in škoda.

 9. pubec pravi:

  Že nekajkrat sem napisal, da ji “aktivnosti stranke SDS ” škodujejo pri zbiranju glasov. Tudi to, kar piše ga.Inka je resnica. Pojbič je s svojimi “izvajanji”, sramota za cel parlament, ne samo za stranko.

 10. gumica pravi:

  Ga.Tomc je Janševa lutka. Brez njegove podpore bi lahko imela znatno boljši rezultat. Z Janšem v kompaniji pa nima nobene šanse. Nasvet G.Romani..čimprej izstopite iz stranke SDS. Pa srečno!

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočiloOglasno sporocilo

Anketa

SDS je v DZ vložila predlog za ustavno obtožbo zoper premierja Mira Cerarja zaradi zadeve Šami. Vaš komentar?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo