Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Grims: Slovenska vojska kot steber državnosti je izrazito podhranjena!

Objavil 10. 10. 2017 pod kategorijo DRUŽBA, FOKUS, POLITIKA, SLOVENIJA. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Člani in članice Komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb so na današnji seji, zaprti za javnost, obravnavali predloga proračunov za naslednji dve leti. Po seji je predsednik komisije mag. Branko Grims v izjavi za medije povedal, da so člani komisije soglasno sprejeli sklep, da je predlog proračuna ustrezen v delu, ki se nanaša na policijo in delno ustrezen v delu, ki se nanaša na Sovo, »izrazito podhranjena pa je Slovenska vojska.«

Vojska je kot steber državnosti v varnostnih razmerah, s katerimi se danes sooča Evropska unija po besedah mag. Grimsa izjemno pomembna. »Veste, da ko je šlo za vprašanje migrantov, so slednji praktično odreagirali šele takrat, ko je prišla Slovenska vojska. Takrat so stvari šele vzeli resno. Dokler je bila prisotna samo policija, so bile velike težave, že to nekaj pove. Kdor pa misli, da so problemi Evrope na varnostnem področju rešeni, pa naj se spomni, da o predlogih proračuna razpravljamo samo nekaj tednov po največji seriji terorističnih napadov na tleh Evropske unije, ko je bilo več kot 20 napadov v samo dveh tednih. Ob tem naj opozorim, da je bilo še izjemno veliko število napadov preprečenih. Če tega ne bi bilo, bi bila statistika še bistveno bolj črna,« je spomnil predsednik KNOVS.

»S tako velikimi izzivi kot se Slovenija sooča danes, se vse od svoje osamosvojitve naprej še ni, ti izzivi pa nikakor niso končani,« je opozoril mag. Grims, saj da se migrantska pot preko Mediterana ponovno krepi, zaradi razpada ISIS na območju Iraka in Sirije pa se teroristi vračajo domov. Uradno poročilo nemške tajne službe, objavljeno pred dvema dnevoma, je zato po njegovem mnenju alarmantno, saj je v njem podatek, da se je število potencialnih teroristov na območju Republike Nemčije v samo letu dni povečalo za 64 odstotkov. »Treba se je zavedati, da so šli mnogi od njih čez Slovenijo, predvsem pa Evropa danes nima močnih notranjih meja, žal pa jih Slovenija dobiva navzven, proti Sloveniji pa meje niso ustrezno zaščitene,« je ob tem opozoril predsednik KNOVS.

»Tudi danes je bilo na seji komisije izpostavljeno vprašanje, zakaj se znižujejo sredstva pri policiji, ko gre za vprašanje zaščite meje in ravnanja z migranti. Odgovor je bil, da se tam računa na dodatna evropska sredstva. Treba pa je vedeti, da to ne pomeni, da nam nekdo drug plačuje račune, ampak v Evropo plačujemo mi, potem pa preko Evrope dobimo ta denar nazaj,« je dejal mag. Grims.

Nenazadnje je predsednik KNOVS še dodal, da je varnost tista vrednota, ki nima cene in da vse drugo izgubi smisel, če ni varnosti. »Zato mora varnost ves čas ostati osrednji element naše skrbi in tega se mora zavedati tudi slovenska vlada, ko gre za sestavljanje proračuna,« je zaključil.

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Dr. Milan Zver na mednarodni konferenci Varnost in demokracija: "Svoboda in varnost sta komplem…
Dr. Anže Logar v Bruslju v zvezi z afero IranNLBgate razkril nekaj izredno pomembnih ugotovitev, ki …
Danes obeležujemo svetovni dan boja proti aidsu, v Sloveniji nižje število novih diagnoz okužbe z vi…
Stanislav Zore na Brezjah: "Prst naše domovine je na več kot 600 krajih prepojena s krvjo mučen…

5 komentarjev za “Grims: Slovenska vojska kot steber državnosti je izrazito podhranjena!”

 1. RESNICA pravi:

  je grims služil vojsko, ali je samo Avnojski popotnik

 2. Franjo pravi:

  Počasi bo slovenska vojska opremljena samo še s fračami! Žalostno!

 3. raft pravi:

  Vsi slovenski predsedniki so bili do sedaj komunisti. Samo tu lahko iščete odgovor zakaj podhranjenost SLO vojske.

 4. haapy yack pravi:

  hoj
  Pucate v golo brdo. Globalist ne rabjo nobene nacionalne močne vojske.
  Vse kar rabjo je Nato planetarna vojska, ki se bo preimenovala v ISAF globalna voojska.
  alphamediapres
  boditevcvetju

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočiloOglasno sporocilo

Anketa

SDS je v DZ vložila predlog za ustavno obtožbo zoper premierja Mira Cerarja zaradi zadeve Šami. Vaš komentar?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo