Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Zaradi oškodovanja Probanke naj bi NPU kazensko ovadil še Laha, Lobnika in Ročnika

Objavil 09. 10. 2017 pod kategorijo KRONIKA. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Nacionalni preiskovalni urad (NPU) je zaradi domnevno spornih bančnih poslov v višini treh milijonov evrov po neuradnih informacijah kazensko ovadil takratnega člana uprave Probanke Milana Laha, enega od bančnih direktorjev Petra Lobnika ter znanega podjetnika in bogataša Tomaža Ročnika, poroča POP TV.

Številnim ovadbam za nekdanje vodilne v Probanki so se pridružile nove. Poleg dveh bančnikov naj bi tokrat ovadili tudi Ročnika, sicer brata nekdanje predsednice uprave Probanke Maribor Romane Pajenk. Banka naj bi preko drugih podjetij prikrito kreditirala njegovi družbi, denar pa naj bi bil namenjen nakupu delnic NKBM, ki jih je imela v lasti Probanka. Preiskovalci imajo tako v primeru Probanke trenutno pod drobnogledom še za več kot 85 milijonov evrov spornih poslov, poroča POP TV.

V Družbi za upravljanje terjatev bank (DUTB) so za STA že lani potrdili, da preiskave NPU potekajo v njihovi mariborski podružnici in da so kriminalisti pod drobnogled vzeli sum kaznivih dejanj pred letošnjo pripojitvijo Probanke k DUTB in začetkom nadzorovane likvidacije Probanke septembra 2013.

Pred kratkim pa so ovadili tudi nekdanje vodilne v propadli Factor banki in poslovneža Darka Horvata, ker naj bi banko oškodovali za 30 milijonov evrov, saj tudi Horvatove družbe kreditov niso vrnile.

Kriminalisti so do sedaj preiskali že 86 odstotkov vseh primerov bančnega kriminala in ugotovili, da so osumljenci bankam povzročili skupno 452 milijonov evrov škode. Preiskujejo še 35 sumov kaznivih dejanj, kjer škoda presega 380 milijonov evrov, še poroča POP TV. (sta)

Foto: arhiv Politikis.si

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

V gozdu pri Hrušici voznik umrl pod traktorjem
Po Kopru strašil z repliko puške: močno pijani Ljubljančan je mislil, da je štajerski Rambo
Danska policija našla glavo razkosane švedske novinarke Kim Wall, nori izumitelj Madsen ostaja v pri…
Ironija usode: 80-letnik v prometni nesreči umrl tik pred murskosoboško bolnišnico

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočiloOglasno sporocilo

Anketa

Naj se po vzoru iz Avstrije tudi v Sloveniji prepove javno nošenje burk in nikabov?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo