Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Borštnikov prstan letos prejme igralka Saša Pavček

Objavil 09. 10. 2017 pod kategorijo POPI, TEATER. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Letošnja dobitnica Borštnikovega prstana za življenjsko delo je igralka Saša Pavček, so danes sporočili organizatorji 52. festivala Borštnikovo srečanje, ki ga bo Maribor gostil med 20. in 29. oktobrom.

Diplomirana dramska in filmska igralka, pesnica, esejistka in dramatičarka Saša Pavček je od leta 1985 stalna članica SNG Drama Ljubljana. Odigrala je več kot 120 različnih vlog v gledališču, filmih in na televiziji, je nosilka klasičnega in modernega repertoarja.

Dobitnika Borštnikovega prstana, ki ga vsako leto izmenično podeljujejo igralcu ali igralki za življenjsko delo, je izbrala posebna žirija, ki jo sestavljajo Borštnikova nagrajenca Vlado Novak in Ljerka Belak, dramaturg Blaž Lukan, režiser Matjaž Zupančič in vršilka dolžnosti umetniške direktorice Festivala Borštnikovo srečanje (FBS) Ksenija Repina, ki je na tem mestu letos nasledila Aljo Predan.

Festival bo 20. oktobra ob 17. uri na promenadi mariborskega Mestnega parka odprla velika razstava fotografij Aljoše Rebolja Hommage a Tomaž Pandur v organizaciji Pandur Theaters. Otvoritvena predstava pa bo Naše nasilje in vaše nasilje režiserja Oliverja Frljića v izvedbi HAU Hebbel am Ufer iz Berlina in Slovenskega mladinskega gledališča.

Letos bo v tekmovalnem programu, ki ga je izbrala selektorica Petra Vidali, prikazanih 11 uprizoritev, saj sicer izbrana dvanajsta uprizoritev Svetovalec. Katalog burlesknih dialogov v dogovoru z Mestnim gledališčem ljubljanskim in režiserko Nino Rajič Kranjac zaradi smrti glavnega igralca Gašperja Tiča odpade. Namesto tega pripravljajo dogodek Svetovalec. O predstavi, ki je ostala brez igralca.

V tekmovalnem programu je s tremi predstavami zastopana Drama SNG Maribor, po dve prihajata iz Slovenskega mladinskega gledališča in SNG Drama Ljubljana, z eno pa gostujejo Mestno gledališče ljubljansko, SNG Nova Gorica, Prešernovo gledališče Kranj in Zavod Imaginarni. (sta)

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Da Vincijeva slika Kristusa prodana za rekordnih 450 milijonov dolarjev
Miss Universe je 22-letna miss Južne Afrike Demi-Leigh Nel-Peters
Na Spotifyju so največkrat pretočili glasbo Eda Sheerana
U2 prva skupina v zgodovini s top albumom v štirih zaporednih desetletjih

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočiloOglasno sporocilo

Anketa

SDS je v DZ vložila predlog za ustavno obtožbo zoper premierja Mira Cerarja zaradi zadeve Šami. Vaš komentar?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo