Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Ustanovno zasedanje posebnega odbora za boj proti terorizmu

Objavil 14. 09. 2017 pod kategorijo EVROPSKI PARLAMENT, SVET. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

V četrtek, 14. septembra, je v Strasbourgu potekalo ustanovno zasedanje posebnega odbora za boj proti terorizmu, ki je bil ustanvljen na pobudo Evropske ljudske stranke in liberalcev.

Posebni odbor ima 30 polnopravnih članov, eden izmed njih je tudi vodja slovenske delegacije Evropske ljudske stranke v Evropskem parlamentu, dr. Milan Zver.

Na današnjem zasedanju je bilo izvoljeno močno predsedstvo. Posebnemu odboru za boj proti terorizmu bo predsedovala Nathalie Griesbeck (Skupina zavezništva liberalcev in demokratov za Evropo) in štirje podpredsedniki: Elena Valenciano (Skupina naprednega zavezništva socialistov in demokratov v Evropskem parlamentu), Judith Sargentini (Skupina Zelenih), Jeroen Lenaers (Poslanska skupina Evropske ljudske stranke) in Geoffrey Van Orden (Evropski konzervativci in reformisti).

Kot soporočevalki odbora sta izbrani Monika Hohlmeier (Evropska ljudska stranka) in Helga Stevens (Evropski konzervativci in reformisti).

Odbor je bil ustanovljen v želji po izboljšanju sodelovanja in izmenjavi podatkov med državami članicami. Ključne naloge odbora bodo tako analiza varnostne situacije v Evropi, torej ocena obsega terorističnih groženj na evropskih tleh, in preučitev protiterorističnih ukrepov posameznih članic. Odkritje pomanjkljivosti pri čezmejnem sodelovanju in izmenjavi informacij bo državam članicam omogočilo učinkovitejši spopad s terorizmom.

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Romana Tomc: Prisila in kaznovanje v Dublinski uredbi sta nesprejemljivi
Poljska bo preiskala zavržno dejanje s plakati evropskih poslancev na vislicah
Nizozemsko tožilstvo: Praljak spil kalijev cianid, ki je povzročil odpoved srca
Svet obsoja odločitev Trumpa o priznanju Jeruzalema kot prestolnice Izraela in to vidi kot grožnjo m…

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočiloOglasno sporocilo

Anketa

SDS je v DZ vložila predlog za ustavno obtožbo zoper premierja Mira Cerarja zaradi zadeve Šami. Vaš komentar?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo