Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Ustanovno zasedanje posebnega odbora za boj proti terorizmu

Objavil 14. 09. 2017 pod kategorijo EVROPSKI PARLAMENT, SVET. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

V četrtek, 14. septembra, je v Strasbourgu potekalo ustanovno zasedanje posebnega odbora za boj proti terorizmu, ki je bil ustanvljen na pobudo Evropske ljudske stranke in liberalcev.

Posebni odbor ima 30 polnopravnih članov, eden izmed njih je tudi vodja slovenske delegacije Evropske ljudske stranke v Evropskem parlamentu, dr. Milan Zver.

Na današnjem zasedanju je bilo izvoljeno močno predsedstvo. Posebnemu odboru za boj proti terorizmu bo predsedovala Nathalie Griesbeck (Skupina zavezništva liberalcev in demokratov za Evropo) in štirje podpredsedniki: Elena Valenciano (Skupina naprednega zavezništva socialistov in demokratov v Evropskem parlamentu), Judith Sargentini (Skupina Zelenih), Jeroen Lenaers (Poslanska skupina Evropske ljudske stranke) in Geoffrey Van Orden (Evropski konzervativci in reformisti).

Kot soporočevalki odbora sta izbrani Monika Hohlmeier (Evropska ljudska stranka) in Helga Stevens (Evropski konzervativci in reformisti).

Odbor je bil ustanovljen v želji po izboljšanju sodelovanja in izmenjavi podatkov med državami članicami. Ključne naloge odbora bodo tako analiza varnostne situacije v Evropi, torej ocena obsega terorističnih groženj na evropskih tleh, in preučitev protiterorističnih ukrepov posameznih članic. Odkritje pomanjkljivosti pri čezmejnem sodelovanju in izmenjavi informacij bo državam članicam omogočilo učinkovitejši spopad s terorizmom.

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Kitajska svari, da v morebitni vojni na Korejskem polotoku ne bo zmagovalcev
ZDA izstopile iz Unesca, ker je tam od leta 2011 Palestina
Rako zapustili vsi sirski borci IS, vztrajajo le še "uvoženi" borci
Požari v Kaliforniji doslej zahtevali najmanj 40 življenj

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočiloOglasno sporocilo

Anketa

Naj se po vzoru iz Avstrije tudi v Sloveniji prepove javno nošenje burk in nikabov?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo