Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Twitter bo kmalu omogočil 280 znakov dolge tvite

Objavil 27. 09. 2017 pod kategorijo IT&Z. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Podjetje Twitter je v torek sporočilo, da testirajo dvojno število dovoljenih znakov v tvitih na svojem družbenem omrežju. S tem se bo spletna platforma uklonila nekaterim pritožbam uporabnikov, ki so morali zaradi omejitve 140 znakov pogosto izpuščati besede, jih krajšati ali objavljati sporočila v več tvitih.

“Želimo si, da se lahko vsakdo lažje izraža na Twitterju, zato delamo nekaj novega: poskusili bomo višjo omejitev, 280 znakov,” je zapisalo podjetje na svoji strani.

Omejitev 140 znakov je v veljavi vse od začetkov družbenega omrežja leta 2006, vendar je to vodilo v popačenje besed in sporočil v večini jezikov, saj so ljudje izpuščali besede, da bi lahko zadostili omejitvi, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

“140 je bila arbitrarna odločitev, ki je temeljila na 160 znakih omejitve pri sporočilih SMS. Ponosen sem na to, kako skrbna je bila ekipa v reševanju resnega problema ljudi, ki skušajo tvitati,” je zapisal izvršni direktor Twitterja Jack Dorsey, ki je že uporabil novo omejitev 280 znakov, čeprav je še v testni fazi.

Soustanovitelj Twitterja Biz Stone je prav tako v 280 znakih dolgem tvitu pojasnil, da so sprva leta 2006 želeli omejiti tvite na 160 znakov, vendar bi bilo v te znake všteto tudi uporabniško ime, ker pa nimajo vsi enako dolgega uporabniškega imena, bi uporabniki s krajšimi imeni lahko pošiljali daljša sporočila za razliko od tistih, ki imajo daljše uporabniško ime. Zato so omejitev postavili pri 140 znakih.

Novo pridobitev bodo testirali v vseh jezikih razen kitajščini, japonščini in korejščini, saj imajo lahko sporočila v teh jezikih kljub manj znakom več pomena, so dodali pri Twitterju. Le 0,4 odstotka tvitov v japonščini doseže omejitev 140 znakov, povprečna dolžina japonskih tvitov je namreč 15, v angleščini pa 34 znakov.

Podjetje upa, da bodo z višjo omejitvijo znakov uporabnikom omogočili lažjo komunikacijo in pošiljanje tvitov. Trenutno se lahko v 280 znakih izraža le manjša skupina ljudi. Twitter še ni razkril, kdaj bodo daljši tviti na voljo tudi ostalim uporabnikom.

V slovenščini zaenkrat še ni bilo objavljenega tvita, ki bi bil dolg 280 znakov. (sta)

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Samsung napovedal nov pametni telefon – Galaxy S9 bo tudi najdražji doslej
Dan varne rabe interneta: naj bo prijaznejši internet za vse, še posebej za njegove najmlajše uporab…
Facebook in Twitter še ne izpolnjujeta vseh zahtev EU glede varstva potrošnikov
Poraba energije za rudarjenje bitcoinov na Islandiji presega porabo gospodinjstev

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočiloOglasno sporocilo

Anketa

SDS je predstavila alternativni vladni program za področje notranjih zadev. Ga podpirate?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo