Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

V Rimu migranti masovno posiljujejo in ropajo tako turistke kot domačinke

Objavil 19. 09. 2017 pod kategorijo EVROPA, FEATURED, SVET. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

V italijanski prestolnici Rim so pretreseni zaradi niza spolnih napadov na ženske, med njimi na več turistk, izjeme pa niso niti domačinke. Storilca oz. storilce še iščejo, sum pa leti predvsem na migrante. Rimska županja Virginia Raggi je že napovedala več ukrepov za izboljšanje varnosti v večnem mestu, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

V ponedeljek ponoči je bila v parku Vile Borghese v samem središču mesta napadena 57-letna Nemka. Golo, pretepeno, z zvezanimi rokami in zamašenimi usti jo je našel taksist, je sporočila policija, ki zdaj išče moškega, starega med 20 in 25 let. Nemko je najprej oropal, nato pa še posilil.

Policija je pojasnila, da so v preteklih dneh zabeležili več podobnih spolnih napadov na turistke v Rimu. Prejšnji teden je bila v bližini železniške postaje Termini posiljena finska turistka. Napadel naj bi jo migrant iz Bangladeša. Turistka iz Belgije pa je prijavila napad na Kapitolskem griču.

Posebej veliko pozornosti je bil deležen tudi napad na par iz Poljske v Riminiju pred nekaj več kot dvema tednoma. Skupina štirih migrantov, med njimi treh mladoletnikov, je moškega pretepla, žensko pa zlorabila. Zatem je ista skupina posilila še transseksualca iz Peruja.

Ti napadi po poročanju APA v Italiji zbujajo veliko pozornosti, četudi niso povezani. Rimska županja Raggi je napovedala tudi niz ukrepov, ki naj bi izboljšali varnost v prestolnici. Namestili naj bi 150 novih nadzornih kamer v več različnih mestnih predelih. Tako v centru mesta kot v njegovi okolici bodo okrepili tudi ulično razsvetljavo. Ženskam, ki bodo ponoči poklicale taksi, pa bodo zagotovili ugodnejše tarife.

Okrepili bodo tudi preventivno dejavnost proti nasilju. Centri za boj proti nasilju naj bi postali aktivnejši, v šolah pa naj bi izvedli opozorilne akcije pred napadi na ženske, še navaja APA. (sta/ured)

Rimska županja Virginia Raggi je po seriji posilstev že napovedala več ukrepov za izboljšanje varnosti v večnem mestu.

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Libija po objavi šokantnega posnetka trgovine z ljudmi obljublja preiskavo
131 komadov v mreži: Tavares z zadetkom proti Gorici postal najboljši strelec v zgodovini slovenske …
USA Today z ostrim komentarjem nad Trumpa: Predsednik, ki senatorke označuje za kurbe, ni primeren n…
Dr. Milan Zver v Evropskem utripu: o odmevu IranNLBgate v Evropi, razlaščencih, brexitu, Erasmus +, …

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočiloOglasno sporocilo

Anketa

SDS je v DZ vložila predlog za ustavno obtožbo zoper premierja Mira Cerarja zaradi zadeve Šami. Vaš komentar?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo