Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Boksarska vojna je končana: po 12 rundah sta Canelo in Golovkin bila… IZENAČENA!

Objavil 17. 09. 2017 pod kategorijo FEATURED, ŠPORT. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Boksarski šampion srednje kategorije Gennady Golovkin je v soboto zvečer obdržal vse štiri naslove, ko se je v brutalnem dvoboju za njih boril Canelo Alvarez. Na koncu dvoboja desetletja sta oba boksarja dvignila roke, saj so sodniki njun dvoboj videli kot izenačen: 118-110 (Canelo), 115-113 (Golovkin) in 114-114.

Sodnik Adelaide Byrd, ki je Canelu dosodil 118-110, je sedaj pod točo kritik, saj mu Golovkinova stran očita “krajo”. A kakorkoli obračamo, bili smo priča boksarski briljantnosti na obeh straneh, borba je bila dejansko precej izenačena, tako Golovkin kot Canelo pa sta pokazala, da sta velika borca z zelo visokim boksarskim IQ, srcem, brado, vzdržljivostjo in željo po zmagi.

Oba boksarja sta prikazal izjemno boksarsko tehniko, izmenjevala sta si močne udarce, noben od njiju ni bil nokavtiran ali v podrejenem položaju. Vsi seveda sedaj govorijo o “rematchu”, a bolj ko se bo čas odmikal, bolj bo to ustrezalo 27-letnemu Canelu kot 35-letnemu Golovkinu.

In kaj sta ob koncu borbe povedala oba borca? Golovkin je dejal: “Želel sem resnični boj, všeč mi je mehiški slog. To je bil resnični boj, prava drama, še vedno imam vse pasove. Moj fokus je bil na ubranitvi pasov in sem še vedno prvak. Ni moja krivda glede rezultatov. Naslednji boj hočem, da bo res pravi boj.

Alvarez je po dvoboju samozavestno dejal, da mu Golovkinova moč ni predstavljala skrbi. “Ne, resnično, prav nobene moči ni bilo, ki bi me presenetila. V prvih rundah sem preveril, kaj Golovkin ima, ter sem od tam gradil dalje. Mislim, da sem dobil 8 rund. Čutim, da sem ta dvoboj dobil. Sedaj bi moralo priti do revanše, seveda, če si ljudje to želijo. Golovkin ni zmagal, bila je izenačena odločitev. Vedno sem rekel, da bom korak pred njim. V drugem dvoboju pa bom vseeno zmagal.”

Abel Sanchez, trener GGG-a, pa je bil bolj redkobeseden: “Ni bilo nobenih presenečenj. Vedeli smo, da bo vojna, Canelo pa je nudil zelo velik odpor.”

 

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Direktorica mariborskega zavoda za turizem Urbančič Windischeva še vedno na prepihu
Vonnovi smukaška olimpijska generalka ter 81. zmaga v svetovnem pokalu
Suddeutsche Zeitung: dve avstrijski alpski smučarki spolnih zlorab obtožili znanega trenerja Charlyj…
Red Bull prvi razkril dirkalnik za novo sezono, ki ima nov zaščitni konstrukcijski lok

2 komentarja za “Boksarska vojna je končana: po 12 rundah sta Canelo in Golovkin bila… IZENAČENA!”

  1. boxar pravi:

    Izjemna boksarska predstava, čestitke obema boksarjema!

  2. Maks pravi:

    Draw je bil tukaj povsem realen…

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočiloOglasno sporocilo

Anketa

SDS je predstavila alternativni vladni program za področje notranjih zadev. Ga podpirate?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo