Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

V avstrijskem parlamentu med prenovo našli slike in doprsne kipe Hitlerja

Objavil 16. 09. 2017 pod kategorijo LAJF, ZANIMIVOSTI, ZGODOVINA. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

V kleti avstrijskega parlamenta so med prenovitvenimi deli našli več umetniških upodobitev nekdanjega nacističnega voditelja Adolfa Hitlerja. V omari v enem od kletnih prostorov so bile štiri slike, dva doprsna kipa ter relief z njegovo podobo, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Najdba po navedbah tiskovnih predstavnikov parlamenta ne predstavlja velikega presenečenja, saj stavbo prenavljajo po približno 130 letih. Vemo, da so med drugo svetovno vojno poslopje uporabljali kot lokalni sedež nacionalsocialistične stranke in tovrstna odkritja smo pričakovali, so povedali za francosko tiskovno agencijo AFP.

Umetniške upodobitve so predali zgodovinarjema, ki trenutno preučujeta zgodovino poslopja parlamenta v nacističnem obdobju države med letoma 1938 in 1945. Po besedah predsednice parlamenta Doris Bures najdba “izpostavlja pomembnost preučitve še nepopolne zgodovine te stavbe med drugo svetovno vojno”.

Obsežna prenova 134 let stare stavbe naj bi trajala do leta 2020. Poslanci so tam opravili zadnjo sejo 13. julija, do zaključka del bodo zasedali v bližnji palači Hofburg. (sta)

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Če prakticirate jogo, ste rasist? Tako vsaj trdi profesor z michiganske državne univerze!
Študija: Ozonski plašč nad poseljenimi območji se tanjša
Zajčica Karen McDougal: s Trumpom sem spala zato, ker mi je bil všeč, a všeč so ji bili tudi USD za …
Trumpovi podporniki imajo zdaj že svoje strani za zmenke – in že dvigujejo prah

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočiloOglasno sporocilo

Anketa

SDS je predstavila alternativni vladni program za področje notranjih zadev. Ga podpirate?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo