Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Dr. Milan Zver na septembrskem plenarnem zasedanju o prihodnosti programa Erasmus+

Objavil 14. 09. 2017 pod kategorijo EVROPSKI PARLAMENT, SVET. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Evropski poslanec in stalni poročevalec za Erasmus+, dr. Milan Zver, je včeraj na plenarnem zasedanju v Strasbourgu sodeloval v razpravi o prihodnosti tega uspešnega programa Evropske unije.

Letošnje poletje je bil Strasbourg v znamenju 30 letnice Erasmusa, za katerega je obveljalo, da je eden najbolj pozitivnih evropskih projektov. Dr. Milan Zver je kot stalni poročevalec Evropskega parlamenta za Erasmus+ vesel, da je del te zgodbe o uspehu.

»Lahko bi na dolgo in široko razlagal koristi, ki jih prinaša za udeležence, univerze, gospodarstva, lokalne skupnosti in posledično za Evropo nasploh. Toda na zadevo moram pogledati tudi z druge strani«, je povedal na začetku dr. Milan Zver ter se v razpravi osredotočil predvsem na proračun.

Pojasnil je, da celotni proračun, namenjen izobraževanju, mladini in športu v EU ostaja relativno majhen delež skupnega večletnega finančnega okvira, tj. 1,36%.

V tem proračunskem obdobju naj bi predvidoma v različnih programih Erasmus+ sodelovalo okoli 4 milijone ljudi. »Toda obstoječi proračun še zdaleč ne pokrije vsega zanimanja. Stopnja uspešnosti, ki izraža razmerje med prijavami in sprejetimi oziroma realiziranih, je v nekaterih delih programa Erasmus+ občutno prenizka, komaj 26%«, je opozoril dr. Zver opisal ter napovedal, da bo potrebno v prihodnje še naprej odpravljati razkorak med omejenimi proračunskimi možnostmi in širokimi  potenciali programa. To pa se lahko stori le s povečanim proračunom, saj verjame, da je Erasmus+ najboljša naložba v prihodnost EU.

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Iraška vojska z ofenzivo proti zadnjemu mestu v rokah Islamske države, slednji je ostalo samo še 5% …
V Nemčiji propadli uvodni pogovori o sestavi jamajške koalicije
Putin podpisal povračilni medijski zakon o tujih medijih kot "tujih agentih"
Tillerson za pogovore s Severno Korejo brez predpogojev, a šele po določenem "obdobju miru&quot…

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočiloOglasno sporocilo

Anketa

SDS je v DZ vložila predlog za ustavno obtožbo zoper premierja Mira Cerarja zaradi zadeve Šami. Vaš komentar?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo