Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Danes bo Sodni svet obravnaval nedotakljivo sodnico Tino Benčič – črnograditeljico, ki pa druge sama deložira!?

Objavil 14. 09. 2017 pod kategorijo DRUŽBA, FEATURED, FOKUS, POLITIKA, SLOVENIJA, SODSTVO. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Sodni svet bo predvidoma danes obravnaval ravnanje sodnice Okrajnega sodišča v Piranu Tine Benčič, ki po pisanju medijev živi v hiši, zgrajeni na črno, medtem ko istočasno kot sodnica odloča o zadevah, povezanih z izvršbami in zemljiško knjigo. Odločal naj bi o tem, ali je kršila kodeks sodniške etike.

Po poročanju nekaterih medijev sta namreč sodnica Benčičeva in njen soprog svojo hišo zgradila na zemljišču, ki je v lasti sklada kmetijskih zemljišč in gozdov, hkrati pa sta jo zgradila na črno. Pri tem proti sodnici naj ne bi bil sprožen noben postopek.

Sodni svet bi lahko primer sodnice obravnaval že na seji konec avgusta, a do takrat še ni dobil pisnih pojasnil sodnice. Ta naj bi zdaj po poročanju Radia Slovenija dobil, tako da naj bi bili pogoji za obravnavo izpolnjeni.

Radio je tudi poročal, da je predsednica koprskega okrožnega sodišča zoper sodnico predlagala disciplinski postopek. Zakon o sodniški službi namreč kot kršitev sodniške dolžnosti opredeljuje vedenje in ravnanje sodnika, s katerim ta krni ugled sodniškega poklica. O predlogu bo odločal disciplinski tožilec pri vrhovnem sodišču.

Še največji paradoks pri vsem je, da sodnica Benčičeva druge občane deložira, a hkrati sama priznava, da krši zakon. Poglejte si zgodbo deložirane Primorke Zlatke Olah, ki Benčičevi obljublja, da ji bo bager kmalu porušil njeno črnogradnjo!

broken judge hammer

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Borut Pahor: Zdravstveni sistem najbolj potreben prevetritve
Miss Universe je 22-letna miss Južne Afrike Demi-Leigh Nel-Peters
V prazničnih dneh za volan s čisto nulo in čisto vestjo
Janez Janša porazil tožilca Pintarja in uspešno preprečil nezakoniti vpis zaznamb države na svojem p…

3 komentarji za “Danes bo Sodni svet obravnaval nedotakljivo sodnico Tino Benčič – črnograditeljico, ki pa druge sama deložira!?”

  1. Gorazd pravi:

    Čisti bananastan!

  2. jerko pravi:

    Odvzet trajne sodniške mandatne nesposobnim, koruptivnim in kriminalnim sodnikom.

  3. Vanč pravi:

    Nagnat to sodniško babo na borzo pa naj afne tam gunca.

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočiloOglasno sporocilo

Anketa

SDS je v DZ vložila predlog za ustavno obtožbo zoper premierja Mira Cerarja zaradi zadeve Šami. Vaš komentar?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo