Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Air Berlin tudi danes odpoveduje lete zaradi množičnih bolezni pilotov

Objavil 13. 09. 2017 pod kategorijo BIZNIS, KORPORACIJE & DRŽAVA. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Nemški letalski prevoznik Air Berlin je moral tudi danes odpovedati več letov, potem ko je v torek nenavadno veliko število pilotov prijavilo bolniško odsotnost. Danes so odpovedali 30 poletov, potem ko so jih v torek več kot 100, so sporočili iz drugega največjega nemškega letalskega prevoznika.

Prizadeti so predvsem leti iz Berlina in Dusseldorfa, je poročala nemška tiskovna agencija dpa. Samo danes je na bolniški 149 pilotov. V torek je bolniško odsotnost prijavilo okoli 200 od 1500 pilotov.

Air Berlin je sredi avgusta razglasila insolventnost, potem ko se je največji lastnik, Etihad Airways iz Združenih arabskih emiratov, odločil, da prekine s finančnimi injekcijami, s katerimi je pomagal Air Berlinu.

Air Berlin je v zadnjih dveh letih ustvaril do 1,2 milijarde evrov izgube. Država je letalskemu prevozniku na pomoč priskočila s posojilom v višini 150 milijonov evrov, kar bo družbi omogočilo, da leti še tri mesece. Air Berlin upa, da bo še ta mesec dobil novega lastnika – v petek se namreč izteče rok za oddajo ponudb za nakup.

Vodstvo družbe je pilote obtožilo, da s svojim ravnanjem ogrožajo prihodnost podjetja, saj bi lahko odgnali potencialne investitorje.

Solidarnost s piloti je danes izrazil sindikat Verdi. “Vsi pogovori se vedno vrtijo okrog ekonomskih interesov, nikoli o prihodnosti okrog 8000 zaposlenih,” je dejala predstavnica sindikata Christine Behle.

Nemški minister za transport Alexander Dobrindt pa je pilote medtem pozval, naj se vrnejo na delo. “Pomembno je, da družba izvede kar največ poletov,” je opozoril. (sta)

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Veliko zanimanja za Postojnsko jamo tudi med božičnimi in novoletnimi prazniki
Klub slovenskih podjetnikov bo podpisal sporazum o sodelovanju z nemškim združenjem BVMW
Po Fakinu Fakin: Borut na čelu družbe Vinakoper zamenjal Roberta
Dieselgate se nadaljuje: Audi v odpoklic še dodatnih 130.000 dizelskih avtomobilov

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočiloOglasno sporocilo

Anketa

SDS je predstavila alternativni vladni program za področje notranjih zadev. Ga podpirate?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo