Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Naveza Cerar- Fištravec po pričakovanjih: selitev Magne na mariborski konec naslednja faza manipulacije z javnostjo?

Objavil 12. 09. 2017 pod kategorijo LOKALNO, SLOVENIJA. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Mariborski župan Andrej Fištravec po izteku roka za pritožbe na okoljevarstveno soglasje Arsa za projekt Magne v občini Hoče-Slivnica pričakuje, da bo Magna Steyr sedež slovenskega podjetja v kratkem prenesla iz Ljubljane v regijo investicije. Pričakuje tudi, da bo Magna spoštovala dogovore z deležniki in tako še okrepila zaupanje v projekt. O kakšni krepitvi kakšnega zaupanja– posebej glede na številne nejasnosti, pripombe in zavlačevanja- agencijska vest ne navaja.

V postopku izdaje okoljevarstvenega soglasja za projekt Magna ni bilo pritožb, sta ob odprtju obrtnega sejma Mos v Celju danes povedala premier Miro Cerar ter gospodarski minister Zdravko Počivalšek. S tem se je odprla pot za izdajo gradbenega dovoljenja, kar naj bi se zgodilo do začetka oktobra.

Fištravčev PR tudi tokrat ni razočaral, cvetke kar dežujejo. Magnina investicija, da “se bo vpisala v zavest naše regije kot tisti projekt, ki je povezal ljudi in nas vse spodbudil k aktivni udeležbi v procesu nastajanja tovarne”, je v pisni izjavi ocenil župan Mestne občine Maribor Fištravec. Kje in kako Fištravec vidi tovarno, ni pojasnil. A to še ni vse: v procesu je bilo po njegovi oceni potrjeno, da je lokacija, ki so jo predlagali na mariborski občini, primerna in omogoča izrabo že zgrajene državne infrastrukture na lokaciji in v regiji.

“Ne dvomim v razvojne ambicije Magne in jasno je, da je projekt Magna Nukleus le začetek in da bo sledila tako druga kot tretja faza projekta. Zato pričakujem, da bo sedež podjetja v kratkem prenešen v našo regijo, kjer se bo tudi odvijala dejavnost,” je poudaril Fištravec. “Upam, da se bo praksa, da se za večje projekte ustanovi podjetje v Ljubljani, čeprav se bo dejavnost odvijala na drugem koncu države, konča. Ta realnost samo kaže, kako potrebna je decentralizacija države,” je še dodal v svojem pamfletu.

V regiji pa bodo morali energijo usmeriti v zagotavljanje primernega in zadostnega domačega kadrovskega potenciala, je še spomnil. Da je pred tem vseskozi propagandistično zatrjeval, da bo delo zagotovljeno Mariborčanom, ni omenil.

Fištravec- sicer nekdaj (i)legalni aktivistični sociolog– se je ob tem zavzel tudi za spremembe zakonodaje, ki bi omogočile domačim in tujim investitorjem “predvidljive časovne okvire” za pridobitev dovoljenj za pričetek proizvodnje oz. dejavnosti. Zavzel se je tudi za zaključek insolventnih postopkov v razumnih in predvidljivih rokih, za povečanje pristojnosti občin pri razpolaganju z zemljišči in cenovno politiko le-teh ter za ustanovitev regij. (sta/ ured)

Prelevitev mandata: iz (i)legalnega aktivista-sociologa v zagovornika težkih kapitalistov. Zgodovina se ponavlja.

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

In milijoni se bodo začeli "talat": na razpis za pripravljalna dela za 2. tir prispelo 15 …
Janez Janša še z eno izjemno analizo: projekt Šarec je fokusiran projekt za osvojitev levičarsko-maf…
Vozniki pozor: ponekod bo snežilo do nižin, pohitite z zimsko obutvijo vaših vozil
V Mariboru se spominjajo dneva, ko je Maister s svojo vojsko osvobodil mesto

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočilo

Oglasno sporocilo

Anketa

SDS je v DZ vložila predlog za ustavno obtožbo zoper premierja Mira Cerarja zaradi zadeve Šami. Vaš komentar?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo