Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Alma Sedlar nepreklicno odstopila z mesta namestnice predsednika KPK

Objavil 12. 09. 2017 pod kategorijo POLITIKA, SLOVENIJA. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Alma Sedlar je predsednika republike Boruta Pahorja pisno obvestila, da nepreklicno odstopa z mesta namestnice predsednika Komisije za preprečevanje korupcije (KPK). Kot je Sedlarjeva pojasnila za STA, je dlje časa opozarjala na nepravilnosti, a se ni nič spremenilo. Še huje: stvari so prišle do točke, ko je njeno delo popolnoma onemogočeno, je dejala.

S svojo prisotnostjo na komisiji Sedlarjeva, kot je dejala, ne bi mogla narediti ničesar koristnega več. Ni namreč videti, da bodo pristojni “potegnili potezo, ki bi jo morali potegniti, da bi se res kaj spremenilo”.

Na vprašanje, ali ima v mislih menjavo predsednika KPK, je odvrnila, da to ni v njeni pristojnosti. Dokler je verjela, da s svojim poskusom delovanja lahko kar koli doseže, in upala, da se bo kaj spremenilo, je vztrajala. “Čeprav je bila cena, ki sem jo za to plačevala, zelo visoka,” je pojasnila.

Sedlarjeva je ob tem dejala, da se je ves čas poročalo o nesoglasjih med njo in predsednikom komisije Borisom Štefanecom. “Če bi že lahko govorili o kakšnih nesoglasjih, so bila izključno iz strokovnih razlogov,” je pojasnila. Kot je opomnila, pa je pravilnost njene presoje večkrat potrdilo tudi sodišče, in to doslej že na vseh stopnjah. (sta)

KPK na slovenski način. Vedno isto.

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Skrivnostni plin: velik del Koroške vznemirja močan vonj
V Rajskih dokumentih tudi nekdanji direktor Dursa Ivan Simič, ki ima podjetji tako na Cipru kot na D…
SDS s predlogom spremembe zakona odpira vrata v Slovenijo Uberju in drugim ponudnikom t.i. delitvene…
Ob svetovnem dnevu otroka zaveze, da se otrokom čim bolj prisluhne in da se jim zagotovi mir in varn…

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočilo

Oglasno sporocilo

Anketa

SDS je v DZ vložila predlog za ustavno obtožbo zoper premierja Mira Cerarja zaradi zadeve Šami. Vaš komentar?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo