Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Na celjskem sejmišču se začenja 50. Mos

Objavil 12. 09. 2017 pod kategorijo BIZNIS, KORPORACIJE & DRŽAVA, PODJETNIŠTVO, TRGOVINA, TURIZEM. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Na celjskem sejmišču bo od danes do nedelje potekal 50. jubilejni Mednarodni sejem obrti in podjetnosti (Mos), ki ga bosta odprla premier Miro Cerar in podpredsednica hrvaške vlade Martina Dalić. Hrvaška je namreč letos prvič v zgodovini sejma njegova partnerica. Na Mosu se bo letos predstavilo skoraj 1500 razstavljavcev.

Kot je povedal izvršni direktor družbe Celjski sejem Robert Otorepec, 50. Mos prinaša še bogatejšo ponudbo in segmentacijo sejma na pet ključnih področjih, in sicer gradnjo in obnovo doma, kamping in karavaning, turizem in prehrano, opremo in materiale za obrt in industrijo, poslovne storitve in priložnosti v tujini ter izdelke široke potrošnje.

V hrvaškem paviljonu se bo predstavilo 30 hrvaških proizvajalcev, večinoma malih in srednjih podjetij iz panog, kot so predelava lesa in izdelava pohištva, kovin in strojne obdelave, merilnih naprav in avtomobilskih delov kot tudi predmetov za široko potrošnjo in poslovnih storitev s področja marketinga, založništva in oblikovanja. Danes bo potekal tudi slovensko-hrvaški poslovni forum.

Prav posebno mesto bodo organizatorji namenili delavnicam, kjer bodo obiskovalcem predstavili nekatere tradicionalne obrti, kot je izdelava lectov, ki so uvrščeni tudi na Unescov seznam kulturne dediščine. Hrvaška bo na Mosu predstavila tudi nekaj privlačnih turističnih destinacij, obiskovalci sejma pa bodo lahko uživali v različnih hrvaških kulinaričnih dobrotah.

Tretjič zapored bo v sejemski dvorani A predstavitev kitajskih podjetij v okviru Premium Brands China – letos se bo predstavilo preko 30 podjetij predvsem s področja mehatronike. Skupinsko predstavitev pripravljajo Črna gora, Srbija, kjer je nosilec predstavitve Vojvodina, in Indija. Predstavila se bo Poljska in korejska agencija za promocijo trgovine in investicij Kotra.

Dogajanje bodo pomembno sooblikovale aktivnosti Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS) in gospodarskega ministrstva. OZS se bo tradicionalno predstavila skupaj s strokovnimi sekcijami, območnimi zbornicami ter domačimi in tujimi partnerji. Vse dni sejma bo z nasveti, pogovori in dogodki na posebnem razstavnem prostoru aktivno tudi gospodarsko ministrstvo, že prvi dan pa bo v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije potekala okrogla miza z naslovom Razbijamo mite o tujih neposrednih investicijah. (sta)

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Hrvaška prvič v zgodovini s 100 milijonov turističnih nočitev v enem letu
Na navtičnem sejmu v Amsterdamu tudi 20 slovenskih podjetij
Tuji vlagatelji v Sloveniji opozarjajo na zapleteno birokracijo in velika davčna bremena
Finance: Igrišče za golf v Smledniku za skoraj 6 milijonov evrov kupila Sberbank

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočilo

Oglasno sporocilo

Anketa

SDS je v DZ vložila predlog za ustavno obtožbo zoper premierja Mira Cerarja zaradi zadeve Šami. Vaš komentar?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo