Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Tudi pri AAG naplahtali Hočane: na okoljevarstveno soglasje Magni se ne bodo pritožili!?

Objavil 10. 09. 2017 pod kategorijo DRUŽBA, FEATURED, FOKUS, KMETIJSTVO, POLITIKA, SLOVENIJA. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Okoljevarstvena organizacija Alpe Adria Green, katere upravni odbor je minuli teden izglasoval pritožbo na okoljevarstvo soglasje za investicijo Magne v Hočah, se na odločbo Agencije za okolje ne bo pritožila, poroča Večer. Po njihovih informacijah se je večina članov upravnega odbora na vnovičnem glasovanju izrekla proti pritožbi.

PREBERITE ŠE TO
Rdeči “ekolog” Marinček je uboge Hočane ves čas vlekel za nos: tik pred zdajci se je “dogovoril” z Magno in vlado!? Več TUKAJ.

Po neuradnih informacijah sta Alpe Adria Green in investitor v lakirnico v Hočah Magna Nukleus uskladila protokol, ki ga podpira večina članov nadzornega sveta organizacije. Ne podpirajo ga sicer vsi, vendar je podpora dovolj velika, da se Alpe Adria Green na izdano okoljevarstveno soglasje ne bo pritožila, pa piše časnik Finance.

Sedaj pa pozor: AAG sta v primeru Magne javno in zelo pompozno zastopala bivša propadla politika in nekdanja mariborska župana Alojz Križman in Boris Sovič. Sovič je sicer v prostem času predsednik uprave Elektra Maribor, ko ne nastopa okoli z AAG… Alpe Adria Green se sicer predstavlja kot “mednarodna nevladna, nepolitična in neprofitna okoljevarstvena organizacija”. A letos je AAG s strani države prejela daleč najvišji znesek v svoji zgodovini delovanja, aprila 2017 je tej organizaciji Slovenski okoljski javni sklad nakazal kar 31.500 evrov! In ravno v aprilu so na Ministrstvu za gospodarstvo na veliko usklajevali vsebino pogodb z Magno. Naključje?

Kot kaže, bo okoljevarstveno soglasje za pričetek gradnje Magnine lakirnice v občini Hoče-Slivnica v torek veljavno. Do takrat ima namreč Alpe Adria Green še čas za vložitev pritožbe, končno odločitev pa naj bi sicer iz organizacije, kot so nedavno napovedali, sporočili dan prej. Predsednik Alpe Adria Green Vojko Bernard danes za pojasnila ni bil dosegljiv.

Ob tem je spletni portal Siol.net poudaril, da bo v ponedeljek znano še, ali so prebivalci Miklavža na Dravskem polju vložili tožbo na upravno sodišče.

Pritožba Alpe Adria Green na okoljevarstveno soglasje je sicer ostala še edina odprta v vrsti morebitnih pritožb, o katerih so razmišljale okoljevarstvene organizacije. V petek je Slovenski E-forum napovedano pritožbo dokončno umaknil, saj so, kot je pojasnil vodja Gorazd Marinček, z Magno in predstavniki vlade sklenili protokol o dopolnitvi okoljevarstvenega dovoljenja.

Pritožba na okoljevarstveno soglasje bi lahko, kot so večkrat opozorili predstavniki vlade, ogrozila napovedano investicijo, saj bi to začetek gradnje odložilo do te mere, da bi se Magna raje odločila za drugo državo. (sta/ured)

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Kristjani po vsem svetu dočakali božič, Zore: "Bog je ljubezen in ker vse, kar dela, dela iz lj…
Dobrodošli novorojeni Slovenci! V Ljubljani prva deklica in deček rojena že nekaj minut po polnoči.
Pravi na kupu: Tromblon in Leljak bi se sredi Piranskega zaliva šla "regato za razum"
Janez Janša ob 15. obletnici smrti dr. Jožeta Pučnika: Zaradi vztrajanja SDS je zgodovinska resnica …

7 komentarjev za “Tudi pri AAG naplahtali Hočane: na okoljevarstveno soglasje Magni se ne bodo pritožili!?”

 1. Fonaza pravi:

  Sama rdeča gamad, ki si polni žepe od 2. tira do Magne! Fuj!

 2. gimpl pravi:

  Ko bodo delavci v tej lakirnici dobivali raka, potem bodo ti kljukci, ki sedaj navijajo za Magno, čisto tiho…

 3. raft pravi:

  Šume ne damo!!! Kaj se to dogaja na Hrvaškem?

 4. Konrad pravi:

  Spet delajo idiote iz folka. Kurčevih 300 delovnih mest ne bo nikoli in nikdar rešilo velike nezaposlenosti na Štajerskem!!!

 5. haapy yack pravi:

  hoj
  Rabjo idiotski folk. Tako lažje pridejo do provizij.
  pravicisegodikrivicapres
  boditevcvetju

 6. Miran pravi:

  Admin je bebo.

 7. maja pravi:

  Kamor Turki, tja mali Mujoti.

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočiloOglasno sporocilo

Anketa

SDS je predstavila alternativni vladni program za področje notranjih zadev. Ga podpirate?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo