Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Romana Tomc: Mladi potrebujejo državo, v kateri bodo s svojo prihodnostjo upravljali sam

Objavil 12. 08. 2017 pod kategorijo EVROPSKI PARLAMENT, SVET. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

12. avgust je po vsem svetu dan, namenjen mladim. Združeni narodi so namreč pred 18 leti ta dan razglasili za mednarodni dan mladih, namen obeležitve pa je aktivno razpravljati o perečih vprašanjih, ki se tičejo mladih. Življenje mlajše populacije je danes precej drugačno kot je bilo, zato je prav, da se opozarja na njihovo, vedno bolj, pomembno vlogo v družbi.

Vsakdan mladih je danes zaznamovan z drugačnim stilom življenja, kot so ga bili vajeni včasih. A kljub temu ostajajo ustrezna zaposlitev, stanovanje, ustvarjanje in skrb za družino, osnovne prioritete in skrbi. Največ za to lahko seveda mladi naredijo sami, vendar pa jim mora, kolikor se le da, pri tem pomagati tudi država. Evropska poslanka Romana Tomc se v Evropskem parlamentu veliko ukvarja s problematiko mladih, predvsem s problematiko zaposlovanja in sociale: »V Sloveniji je za pomoč otrokom in mladim veliko finančnih vzpodbud, od otroških dodatkov in brezplačnega šolstva, do štipendij in subvencioniranja za prve zaposlitve. Kljub temu pa veliko mladih odhaja v tujino, saj menijo da v Sloveniji nimajo prihodnosti. Ob tem se moramo vprašati, zakaj je temu tako?«

V državi, kjer mladi ne vidijo svoje prihodnosti, je nekaj hudo narobe, v Sloveniji na tem področju potrebujemo korenite spremembe. To ne pomeni nujno še več denarja za socialne pomoči in nadomestila za brezposelne, temveč zagotavljanje zdravega okolja, kjer mladi vidijo priložnosti in izzive za svoj osebni in poklicni razvoj: »Mladi ne potrebujejo države, ki jim naroča, kaj naj naredijo, da bodo pridobili državno pomoč. Potrebujejo državo, kjer bodo čutili, da je prihodnost v njihovih rokah in da lahko v to prihodnost gledajo z optimizmom« zaključuje Romana Tomc.

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Puigdemont pred iztekom roka ne popušča, retorika se spet zaostruje
Twitter prepovedal oglaševanje ruskima medijema Russia Today in Sputniku
Trump v Južni Koreji: Severna Koreja je grožnja vsemu svetu, ki terja ukrepanje celotnega sveta!
Evropski utrip z dr. Milanom Zverom: reforma Dublinske uredbe, vladavina prava na Malti in v Sloveni…

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočilo

Oglasno sporocilo

Anketa

Koga boste volili v 2. krogu predsedniških volitev?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo