Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Na Bledu se začenja 12. strateški forum pod naslovom Nova realnost

Objavil 04. 09. 2017 pod kategorijo DRUŽBA, POLITIKA, SLOVENIJA. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Na Bledu se danes začenja 12. strateški forum (BSF), eden najpomembnejših zunanjepolitičnih dogodkov v Sloveniji ter odmevno stičišče politikov, gospodarstvenikov in predstavnikov akademske srenje. Dogodek, na katerem se bo po napovedih zbralo 1000 udeležencev iz 70 držav, med njimi 15 zunanjih ministrov, bo potekal pod naslovom Nova realnost.

Rdeča nit foruma, ki ga skupaj organizirata zunanje ministrstvo in Center za evropsko prihodnost, je nova realnost, ko se zaradi digitalizacije in globalizacije stvari zdijo bližje, pomembnejše, bolj del našega življenja in naše nove realnosti. S to percepcijo, ki se zelo hitro spreminja, prihaja tudi do drugačnega razumevanja stvari, je za STA dejal generalni sekretar BSF Peter Grk.

Na forumu bodo skozi panele poskušali predstaviti glavne teme, ki so ta čas v ospredju zanimanja mednarodne javnosti, ter ponudili razmislek, kako se spopasti s to novo realnostjo oziroma kako se bomo nanjo prilagodili in jo usmerjali.

BSF bodo danes odprli zunanji minister Karl Erjavec, predsednik republike Borut Pahor, premier Miro Cerar ter visoka zunanjepolitična predstavnica EU Federica Mogherini. Sledil bo panel voditeljev, ki se ga bodo med drugimi udeležili nekdanji slovenski predsednik Danilo Türk, generalni sekretar OECD Angel Gurria, podpredsednik Evropske komisije Frans Timmermans ter srbska premierka Ana Brnabić. V središču bo razprava o izzivih, ki jih za politiko, gospodarstvo, varnost in družbo predstavlja hitro se spreminjajoči svet z globalizacijo in digitalizacijo.

Ob robu foruma bo priložnost tudi za dvostranske pogovore. Zunanji minister Erjavec se bo med drugimi srečal s Timmermansom in Mogherinijevo, ne pa tudi s hrvaško kolegico Marijo Pejčinović Burić, saj, kot je dejal, ne vidi smisla v srečanju, dokler Hrvaška vztraja pri zavračanju arbitražne sodbe. (sta)

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Slovenski zdravstveni sistem po oceni Evropske komisije sorazmerno učinkovit
Kako ima Perutnina Ptuj lahko v najemu skorajda vsa državna kmetijska zemljišča na Dravskem polju?
Implementacija arbitražne razsodbe: ne gre samo za nabiranje političnih točk, vladna SMC se dejansko…
Dr. Anže Logar: NLB še vedno skriva relevantne dokumente, pri tem jo ščitijo celo nekateri sodniki!?

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočiloOglasno sporocilo

Anketa

SDS je v DZ vložila predlog za ustavno obtožbo zoper premierja Mira Cerarja zaradi zadeve Šami. Vaš komentar?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo