Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Govorice o Applovi produkciji filmskih in serijskih vsebin skrbijo uveljavljene televizije

Objavil 19. 08. 2017 pod kategorijo IT&Z. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

V strokovnih krogih se v zadnjem času pojavlja vse več govoric, da naj bi ameriški tehnološki velikan Apple sledil zgledu ponudnika spletnih video vsebin Netflix in ustvaril lastno ponudbo pretočnih vsebin. Ker je Netflix s produkcijo lastnih filmov in serij precej zatresel uveljavljeno televizijsko produkcijo, se ta boji, da bi jo lahko Apple še bolj.

Netflix, Youtube in Amazon Prime Hollywoodu povzročajo vse več sivih las. Svojim naročnikom namreč ponujajo celotno izkušnjo razvedrilnega dela televizijskega programa prek spleta za dokaj skromno mesečno naročnino, zato je denimo Netflix samo od letošnjega aprila do junija pridobil 5,2 milijona novih naročnikov.

Da je Apple za razvoj pretočnih vsebin namenil več milijard dolarjev, je prvi poročal Wall Street Journal. Kot povzema francoska tiskovna agencija AFP, pri Applu navedb niso želeli komentirati, analitiki pa ocenjujejo, da je to edina logična poteza, če se želi tehnološki velikan obdržati v ospredju.

“Če želi Apple ostati relevanten, se mora lotiti naročniških pretočnih storitev, kar pa pomeni izvirne vsebine,” je poudaril glavni analitik pri Jackdaw Research Jan Dawson.

Analitik Paul Verna iz Emarketerja je ob tem dodal, da se video vsebine odlično ujemajo z Applovo poslovno strategijo. “Vsebine so ključni manjkajoči člen, ki bi Applu lahko pomagal popolniti močan ekosistem programiranja, naprav in storitev,” je dejal.

Da je lastno predvajanje pretočnih vsebin smiselna poteza, po ocenah analitikov dokazuje tudi nedavna odločitev ameriškega medijsko-zabaviščnega velikana Disney. Ta je minuli teden ob objavi četrtletnih poslovnih rezultatov sporočil, da od leta 2019 ne bo več sodeloval z Netflixom, ampak bo sam predvajal svoje filme in nadaljevanke. Delnice Netflixa so takrat izgubile sedem odstotkov.

Netflix ima sicer trenutno 104 milijone naročnikov v več kot 190 državah. (sta)

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Bitcoin ta teden izgubil več kot 30 odstotkov, v prostem padu tudi druge kriptovalute
Dan varne rabe interneta: naj bo prijaznejši internet za vse, še posebej za njegove najmlajše uporab…
Kriptovalute še naprej izgubljajo vrednost, tudi bitcoin zelo strmoglavil
Na Mednarodni vesoljski postaji prvič igrali "breztežnostni" badminton

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočiloOglasno sporocilo

Anketa

SDS je predstavila alternativni vladni program za področje notranjih zadev. Ga podpirate?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo