Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Sodišča se po enomesečnem premoru vračajo v redne delovne tirnice

Objavil 16. 08. 2017 pod kategorijo SLOVENIJA, SODSTVO. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Po enomesečnih sodnih počitnicah se danes na slovenskih sodiščih spet začenjajo redne obravnave. Že ta teden se v sodne klopi vračajo nekateri odmevni primeri, med drugim sojenje materi in njenemu partnerju za smrt dveletne deklice z Jesenic ter zdravniku Ivanu Radanu za smrt štirih bolnikov z nevrološke klinike.

Že za prve popočitniške dni so razpisani predobravnavni naroki v nekaterih odmevnih zadevah. Tako se bo v petek na Okrožnem sodišču v Ljubljani o očitkih zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti pri nakupu družbe Delo Revije lahko izrekel nekdanji predsednik uprave in lastnik družbe Matej Raščan. V Kopru pa bo v četrtek predobravnavni narok za Stefana Langa, ki je obtožen umora 53-letne ženske v Izoli februarja letos. Glede na informacije nekaterih medijev gre pričakovati, da bi sodišče obtoženemu lahko izreklo ukrep obveznega psihiatričnega zdravljenja.

Na ljubljanskem okrožnem sodišču se bo nadaljevalo tudi sojenje nekdanjemu slovenskemu veleposlaniku v Španiji Petru Rebercu. Tožilstvo mu očita zlorabo uradnega položaja, ko je bil veleposlanik v Španiji. Sojenje se vleče že dlje časa, med počitnicami pa je primer od dosedanje sodnice prevzel nov sodnik na ljubljanskem okrožnem sodišču, Matjaž Bromše.

Bromše je do nastopa sodniške funkcije tik pred poletjem kot odvetnik zastopal Romea Bajdeta, ki so mu v Celju sodili zaradi obtožbe umora svoje nekdanje partnerice Lidije Škratek. Na prvem sojenju je tožilstvo za Bajdeta zahtevalo 25 let zaporne kazni, a ga je sodnik Zoran Lenovšek na presenečenje mnogih spoznal krivega “le” uboja in mu prisodil 13-letno zaporno kazen. Višje sodišče je sodbo pred kratkim razveljavilo, ponovno sojenje naj bi se predvidoma začelo 21. septembra.

Zanimivo: STA je začetek sojenja Stefanu Cakiću, ki mu tožilstvo očita uboj igralca Gašperja Tiča 18. junija letos v Ljubljani, umestila na dno vesti; med primere, za katere navaja, da “je pričakovati tudi, da bodo jeseni na novo zaposlovali sodišče”. Pametnemu dovolj; zlasti, če pomislimo na medijsko obravnavo nekdanjega razkritja prisluhov ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću v primeru “Farmacevtka”. (sta/ ured)

Ti. sodne počitnice so se končale.

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Spet smešenje Cerarjeve vlade in kršenje naše ozemeljske celovitosti; v Piranskem zalivu danes spet …
Člani Levice pri mejnem prehodu Sečovlje želeli razprodajati slovensko ozemlje in se borili proti &q…
Premierjev kabinet v upravni spor z informacijsko pooblaščenko glede razkrivanja osnutka zakona o So…
Putinova ideja gre zelo na roko slovenskim jugonostalgikom: če želite mir na Balkanu, vrnite Jugosla…

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočiloOglasno sporocilo

Anketa

SDS je predstavila alternativni vladni program za področje notranjih zadev. Ga podpirate?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo