Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Big Ben bo zadnjič zazvonil 21. avgusta opoldne, potem pa spet komaj leta 2021

Objavil 14. 08. 2017 pod kategorijo LAJF, ZANIMIVOSTI, ZGODOVINA. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Znameniti londonski Big Ben bo utihnil do leta 2021. Elizabetin stolp, kjer visi 13,7 tone težek zvon z imenom Big Ben, morajo namreč prenoviti, so danes sporočili iz britanskega parlamenta. Pojasnili so, da morajo v tem času zagotoviti varnost delavcev, kar pa je težko ob glasnemu donenju zvoncev, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Big Ben bo zadnjič zvonil 21. avgusta opoldne, izjemoma pa bodo zvonovi zadoneli tudi za posebne priložnosti, kot je na primer novo leto, so še sporočili iz parlamenta.

Big Ben je v resnici ime najtežjega od petih zvonov v Elizabetinem stolpu, ki je bil pred letom 2012 imenovan preprosto Urni stolp. 96 metrov visok stolp so v Elizabetinega preimenovali ob diamantni obletnici vladanja kraljice Elizabete II. Vendar je ne glede na uradno ime stolp znan predvsem kot Big Ben, najverjetneje po stavbeniku in politiku Benjaminu Hallu.

Zvonovi ob Temzi donijo že skoraj 157 let. Nazadnje so utihnili leta 2007 ter od 1983 do 1985 zaradi prenove. Stolp pa je eden najbolj fotografiranih turističnih motivov Velike Britanije.

Prenove je sicer potrebna tudi westminstrska palača iz 18. stoletja, kjer so do sedaj prenovili le najnujnejše. Projekta vrednega več milijard evrov pa parlament še ni potrdil. (sta)

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Zvonovi londonskega Big Bena v prazničnem času ponovno donijo
Svetovna javnost si v 75% želi nepristranskih medijev
Matt Damon se je zaradi branjenja serijskega spolnega nadlegovalca Weinsteina sedaj posipal s pepelo…
Japonske turiste v eni od beneških restavracij "olupili" za 1.100 evrov za štiri zrezke in…

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočiloOglasno sporocilo

Anketa

SDS je predstavila alternativni vladni program za področje notranjih zadev. Ga podpirate?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo