Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Od Triglava do Prištine smrdi po korupciji iz NLB. Šef “NLB Priština” Albert Lumezi v samo 10 letih “ustvaril” 67 milijonov evrov gotovine!?

Objavil 13. 08. 2017 pod kategorijo DRUŽBA, FEATURED, FOKUS, POLITIKA, SLOVENIJA. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Kosovska državna tožilka Merita Lumezi, ki je sorodnica glavnega državnega tožilca na Kosovu Aleksandra Lumezija, je od visokih državnih uslužbenk tista, ki ima največje bogastvo v tej državi.

Njeno družinsko premoženje je “težko” okoli 70 milijonov evrov, v izjavi o premoženju pa je zapisala, da je od tega premoženja kar 67 milijonov evrov spravljenih na bančnem računu.

To enormno premoženje je sicer “ustvaril” tožilkin mož, Albert Lumezi, ki je sicer generalni direktor komercialne banke “NLB Priština”, piše kosovski portal infokusi.com.

Obrazec agencije za boj proti korupciji v katerega funkcionarji vpisujejo svoje premoženje (datiran 30.03.2017), je izkazal, da ima tožilkin mož, šef prištinske NLB kar 66.800.000 evrov gotovine na bančnem računu, medtem ko ima ona “samo” 80.000 evrov gotovine, še piše portal infokusi.com. Ekstremno bogata zakonca imata še za 700.000 evrov nepremičnin in 16.000 evrov vredno vozilo.

(klik na fotografijo za povečavo)

Tožilka je izjavila, da ima 16.000 evrov letnega dohodka iz naslova plač, njen mož pa naj bi s plačami in bonusi zaslužil okoli 82.000 evrov na leto.

Sedaj pa pozor: od kod torej imata državna tožilka in njen mož – kosovarski bankir iz ozvezdja NLB, vse te silne milijone, kljub njegovim zelo solidnim službenim dohodkom? Portal razkriva, da je bil Albert Lumezi eden izmed najbolj znanih upraviteljev poslovnih bank v državi in je nekaj od teh “težkih” milijonov evrov “prislužil” od prodaje lokalne banke za slovensko NLB Skupino! A seveda ne vseh 70 milijonov evrov! Portal tako zaenkrat pušča odprto vprašanje, kje naj bi bankir iz NLB zaslužil vse te silne milijone.

Januarja 2008 sta se namreč združili NLB Kasabank Priština in NLB Banka e Re e Kosoveas in začeli poslovati pod imenom NLB Priština. Večinski delničar v NLB Prištini je z nekaj več kot 80% postala NLB, 19,61 % pa je pripadlo domačim delničarjem s Kosova. In kaj je pred desetimi leti povedal Lumezi? “Združena banka bo imela okrog 16-odstotni tržni delež na kosovskem trgu. 769 zaposlenih v NLB Prištini bo ponujalo kakovosten bančno-finančni servis strankam v več kot 90 poslovnih enotah. Lastniški kapital znaša okoli 25 mio evrov, bilančna vsota pa bo ob začetku poslovanja združene banke znašala okoli 193 mio evrov.”

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Največ ljudi na prostem novo leto pričakalo v Ljubljani, kar 100.000 jih je ob glasbi in z ognjemeti…
SDS v svojem drugem konkretnem programskem sklopu pravi: "Zavarovali bomo Slovenijo!"
Poglejte to bedo od pravne države: deložirana Zlatka Olah na cesto, sodnica-črnograditeljica Tina Be…
Japonske turiste v eni od beneških restavracij "olupili" za 1.100 evrov za štiri zrezke in…

11 komentarjev za “Od Triglava do Prištine smrdi po korupciji iz NLB. Šef “NLB Priština” Albert Lumezi v samo 10 letih “ustvaril” 67 milijonov evrov gotovine!?”

 1. Senica pravi:

  Kjer je NLB tam je korupcija in obratno. Ne moreš zaslužiti 70 milijončkov v 10 letih, če nisi kriminalec!

 2. božo pravi:

  Lopovčina obična bre, čipša nona, narod pa crkuje doli! Vidi se, da imata spet NLB in Kučan prste vmes.

 3. anže pravi:

  Svašta! Možno samo v povezavi s slo-udbaško mafijo!

 4. brigita pravi:

  Lopov na lopovu pri tej NLB, od uprave do zadnjega delavca na šalterju. Slednji kradejo drobiž, oni na vrhu pa milijone!

 5. linke pravi:

  banditska , udbo mafijska golazen.

 6. Laos pravi:

  Šiptarska posla z žegnom botrov iz Murgel.

 7. bruh pravi:

  ajd ….tipična post-jugosloavnska levićarska družinca zaposlena na sporen način, ki deluje za NAŠO rdečo sodno in medijsko nedotakljivo mafijo ……nič ne bo……

 8. raft pravi:

  Pred zid in šus v glavo.

 9. SD-rdeča mafija pravi:

  Slovenijo vodi Udomafija!

 10. odletela glava pravi pravi:

  Kose znebim lahko- vnika, bom nadaljeval z agresivnim pregonom nedolžnih.

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočiloOglasno sporocilo

Anketa

SDS je predstavila alternativni vladni program za področje notranjih zadev. Ga podpirate?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo