Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

V trčenju vlakov v Egiptu več deset mrtvih, čez 100 poškodovanih

Objavil 12. 08. 2017 pod kategorijo KRONIKA. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

V egiptovskem mestu Aleksandrija sta se včeraj zaletela vlaka, pri čemer je umrlo najmanj 36 ljudi, 123 pa je jih bilo poškodovanih, je sporočilo egiptovsko ministrstvo za zdravje. Tožilstvo je že odredilo preiskavo nesreče. Preiskavo je odprlo tudi ministrstvo za promet, ki je obljubilo, da bodo krivci odgovarjali.

V nesreči, ki se je zgodila v vzhodnem delu Aleksandrije, se je potniški vlak na poti iz Kaira v Aleksandrijo zaletel v zadnji del drugega vlaka, ki je bil na poti iz mesta Port Said ob sueškem prekopu, poročanje egiptovskega časnika Al Ahram povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Javna televizija je ob sklicevanju na predstavnike prometnega ministrstva poročala, da je nesrečo povzročila napaka na enem od vlakov, zaradi česar je obstal na progi. Drugi se je nato zaletel vanj, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Egiptovski državni tožilec Nabil Sadek je že odredil preiskavo nesreče. Preiskavo je odprlo tudi ministrstvo za promet, ki je obljubilo, da bodo krivci odgovarjali.

Glede na posnetke s kraja nesreče, objavljene na televiziji, so nekateri vagoni ob trčenju iztirili. Na posnetkih je videti tudi trupla, pokrita z rjuhami, in zdravnike, ki mrtve in ranjene prenašajo v reševalna vozila. Na kraju nesreče je bilo sicer okoli 25 reševalnih vozil. Večino poškodovanih so prepeljali v bolnišnice.

V zadnjih letih se je na egiptovskih železnicah zgodilo več nesreč. Leta 2013 je v trčenju vlaka in avtobusa življenje izgubilo 27 ljudi. Leta 2002 pa je vlak na območju Egipta zajel ogenj, pri čemer je umrlo 360 ljudi. (sta)

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Dejanja, ki potrjujejo pregovornost: Gorenjec naj bi od leta 2015 na črpalkah brez plačila natočil 3…
Predobravnavni narok za Mateja Raščana, ki je družbo Delo Revije spravil "na kant" in za s…
V nesreči pri Laškem je umrl Franček Knez, legenda slovenskega alpinizma
Na Malti ob največjem zasegu mamil prijeli tudi dva Slovenca

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočiloOglasno sporocilo

Anketa

Naj se po vzoru iz Avstrije tudi v Sloveniji prepove javno nošenje burk in nikabov?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo