Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

CNN: trenutno ni nobenih znakov za “prvi udarec” ZDA, a v primeru jedrske vojne bi bilo več deset milijonov žrtev!

Objavil 11. 08. 2017 pod kategorijo DALJNI VZHOD, FEATURED, SVET, ZDA. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

CNN je danes preigraval scenarije, kako in s katerim orožjem bi lahko ZDA napadle Severno Korejo. Vsi analitiki so si seveda enotni, da je to zadnja možnost in  da trenutno ni nobenih znakov, da ZDA načrtujejo “prvi udarec”. Hkrati poudarjajo, da so ameriški vojaški uslužbenci v vsakem primeru pripravljeni tudi na najslabši možni scenarij – to je “preventivni” napad na Severno Korejo.

In kako bi zgledala takšna “preventivna” vojaška akcija? Ker bi bilo zelo malo časa za evakuacijo, bi milijoni državljanov Severne Koreje padli v navzkrižni ogenj in bi število ubitih bilo zelo visoko. Vojaško operacijo bi sestavljal hiter in večdimenzionalen napad, saj bi boj bil definiran na samem začetku, je pojasnil Jerry Hendrix, upokojeni kapetan mornarice in starejši  sodelavec Centra za novo ameriško varnost. Hendrix je za CNN povedal, da bi operacija verjetno vključevala več strategij, katerih cilj bi bil nevtralizirati obrambne mogljivosti Severne Koreje. V nekaj minutah po sprožitvi napada bi se ameriška letala in drugi ognjena moč na zemlji, morala še posebej potruditi, da bi uničili na tisoče severnokorejskih raketnih cevi, ki so usmerjene neposredno v južnokorejsko glavno mesto Seul.

Boj proti severnokorejskim obrambnim raketnim sistemom, bi se odvil z ameriškimi letali F-22, F-35 in B-2, pri skupni zračni akciji, pa bi jim po vsej verjetnosti pomagali  japonski in južnokorejski F-15 ali F-16 lovci. ZDA bi za zračne napade uporabljala dve veliki letalski bazi v Južni Koreji – Osan z lovci F-16 in A-10 ter Kunsan, kjer bi prav tako vzletali lovci F-16.

Težko zračno moč bi ZDA lahko “vpoklicale” s pacifiškega otoka Guam, kjer so na voljo bombniki B-1, B-2 in B-52.

Ameriška in zavezniška letala bi ciljala z neba prednostne cilje, medtem ko bi ameriške vojne ladje začele s spuščanjem raket Tomahawk, ki bi bile usmerjene severnokorejske raketne lokacije, sisteme zračne obrambe in odzivne koridorje, ki bi lahko sprožili povračilno jedrsko orožje, je dejal Hendrix za CNN.

Ameriška mornarica ima 10 vodenih raketnih križark in uničevalcev stacioniranih v japonskem morju. Te ladje so oborožene z raketami Tomahawk za obrambne namene in sistem raketne obrambe Aegis, ki bi se lahko uporabil za prestrezanje severnokorejskih raket.

ZDA bi zagotovo uporabile tudi kibernetske napade, da bi prekinile Pyongyangove računalniške programe za lansiranje orožja – čeprav strokovnjaki menijo, da bi jih le upočasnili, ne tudi povsem ustavili.

In to bi bil samo začetek.

“Takšna vojaška akcija ne bi prizadela samo Severne Koreje,” je dejal za CNN Joe Cirincione, predsednik sklada Ploughshare, organizacije za preprečevanje širjenja jedrskega orožja. “Severna Koreja bi seveda takoj napadla nazaj in glede na to, da imajo uničujoč konvencionalni orožarski arzenal – od artilerije, raket, od projektilov kratkega dosega – na sami meji, bi na stotine tisoč Južnokorejcev umrlo v prvih nekaj urah borbe. Če bi ta vojna prešla na jedrsko raven, potem bi bilo več deset milijonov žrtev in totalno uničenje enajstega največjega gospodarstva na svetu.”

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Walter Wolf, po mami Slovenec, ki je že pri 27. letih postal milijonar: "Izbirajte pametne poli…
Kdo je spet mastno pokasiral? Pridobljeni dokazi PK jasno kažejo, da so bile žilne opornice v sloven…
Trump s tvegano potezo: ZDA priznale Jeruzalem kot prestolnico Izraela
V Nemčiji konservativna unija za veliko koalicijo, SPD še brez odločitve

4 komentarji za “CNN: trenutno ni nobenih znakov za “prvi udarec” ZDA, a v primeru jedrske vojne bi bilo več deset milijonov žrtev!”

  1. haapy yack pravi:

    hoj
    Ron Paul sporoča celemu svetu: Bolj se bojim naše vlade kot S. Koreje.
    pijtešmarnicopasevamboutrgalpres
    boditevcvetju

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočiloOglasno sporocilo

Anketa

SDS je v DZ vložila predlog za ustavno obtožbo zoper premierja Mira Cerarja zaradi zadeve Šami. Vaš komentar?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo