Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Pojoče zvezde na dunajski podzemni železnici navdušujejo potnike

Objavil 11. 08. 2017 pod kategorijo LAJF, LAJFSTAJL, ZANIMIVOSTI. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Po dobrem odzivu potnikov na dunajskih podzemnih železnicah so se v avstrijski prestolnici odločili, da bodo podaljšali in razširili projekt “Zvezde podzemne železnice” (U-Bahn-Stars). Mesto Dunaj na ta način daje še neuveljavljenim glasbenikom priložnost, da se predstavijo široki publiki, hkrati pa želijo izboljšati vzdušje na najbolj pretočnih postajah podzemne železnice.

Od 6. julija letos na podzemni železnici Westbahnhof med 15. in 23. uro izmenično nastopa 12 različnih glasbenikov ali skupin. Od več kot 200 prijavljenih je žirija izbrala le najboljše, pri izbiri pa so preko spleta sodelovali tudi potniki. Zgled za dunajski projekt sta bila London in New York, kjer je zanimanje glasbenikov za tovrstno nastopanje prav tako ogromno. Glasbeniki namreč upajo, da bo nastopanje na podzemni njihova odskočna deska med glasbene zvezde.

Ker so bili odzivi potnikov na tovrstno glasbeno popestritev odlični, so projekt podaljšali in razširili še na dve postaji. »Vesela sem pozitivnega odziva, zato sedaj širimo projekt, tako da bomo konec septembra priključili še postaji Praterstern in Karlsplatz,« je povedala Ulli Sima, pobudnica projekta ter mestna ministrica za okolje in dunajske gospodarske javne družbe Wiener Stadtwerke.

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Zemlja se duši pod milijardami ton odpadne plastike, ki se ne bo razgradila še tisoč let!
Po 20 letih razkrita skrivnost: William in Harry govorila z materjo Diano na dan, ko je umrla
V srečanju nemške policije in pobeglega kenguruja pele pesti
Chelsea Manning: prej vojak, sedaj zvezda na naslovnici revije Vogue

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočilo


Oglasno sporocilo

Anketa

Kdo bo vaša izbira na volitvah za predsednika države 22. oktobra?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo