Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Dutovlje vabijo na 47. Praznik terana in pršuta

Objavil 11. 08. 2017 pod kategorijo BIZNIS, TURIZEM. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

V Dutovljah se začenja 47. Praznik terana in pršuta, ki bo letos trajal tri dni. Organizatorji napovedujejo pester program. Danes bodo na Bunčetovi domačiji priredili kulinarični dogodek Kulinarika krasa, vrhunec pa bo v nedeljo s tradicionalno povorko.

Uvod v pestro praznično dogajanje bo popoldansko odprtje razstave kamnoseških izdelkov ter diaprojekcijo fotografij Alumni kluba Višje strokovne šole Sežana, ki mu bo sledil kulinarični dogodek Terra Carsus – Kulinarika Krasa, so zapisali v Zavodu za šport, turizem in prosti čas Sežana.

Svoje dobrote bodo gostinci ponujali tudi v soboto in nedeljo na prireditvenem prostoru v Dutovljah, kjer bodo mogoče degustacije pršutov in vin kraških ponudnikov, organizirana pa bo tudi kmečka tržnica. Celotno dogajanje bo dodatno popestrila glasba. Oba dneva bo na Bunčetovi domačiji na ogled tudi razstava slik kraškega slikarskega samorastnika Marjana Miklavca in društva kmetic Sežanske občine.

Najbolj bogat program je predviden za nedeljo. Turistično društvo Kras tako organizira voden pohod po Teranovi poti, organizatorji pa pripravljajo tudi voden kolesarski izlet S kolesom na teran in pršut. V dopoldanskih urah bo svoja vrata za obiskovalce odprla tudi pršutarna Kras Šepulje, organizirali pa bodo tudi posebno vodeno degustacijo kraškega pršuta in vin iz kleti Vinakras.

Praznik ne bo minil brez tradicionalne popoldanske povorke. Sledil bo sklepni del prireditve, na katerem bodo podelili priznanja najboljšim kraškim vinarjem ter najboljšim vozovom. Dosedanja kraljica terana Kristina Tavčar pa bo krono in lento predala svoji naslednici, ki jo bodo prvič predstavili prav na dutovskem prazniku. (sta)

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Po Podkorenu bo strašilo več kot 450 grozljivih parkeljnov
Pohorska vzpenjača v šestih desetletjih prepeljala 18 milijonov potnikov
Novi predsednik uprave Luke Koper naj bi postal Andrej Božič
Bitcoin z novim rekordom presegel 12.000 dolarjev

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočiloOglasno sporocilo

Anketa

SDS je v DZ vložila predlog za ustavno obtožbo zoper premierja Mira Cerarja zaradi zadeve Šami. Vaš komentar?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo