Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

David Pleše uvrščen na SP v ironmanu na Havaje

Objavil 10. 08. 2017 pod kategorijo ŠPORT. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Najboljši slovenski triatlonec v ironmanu David Pleše si je zagotovil dovolj točk za nastop na oktobrskem svetovnem prvenstvu na Havajih. Štiriintridesetletnik Velenjčan bo med najboljšimi profesionalci 14. oktobra na sloviti plaži Kona nastopil tretjič, doslej je bil najboljši 17., to mesto pa si želi izboljšati.

“Res sem zadovoljen, da mi je ponovno uspel preboj med 40 najboljših ironman triatloncev na svetu. V prvi krog se uvrsti 40 triatloncev, rok je do konca julija, nato pa še 15 triatloncev, in sicer do 19. avgusta. Skupaj nas bo od moških profesionalcev na startu 55. To bo moj tretji nastop na svetovnem prvenstvu ironman Havaji, ki bo sredi oktobra. Priprava bo mirnejša, ker sem že uvrščen. To pomeni, da imam dovolj časa, da si bo moje telo spočilo in bom postopoma lahko dvigoval svojo formo do tekmovanja,” je dejal Pleše.

Najboljši Slovenec na ironman razdalji pravi, da si želi podobne pripravljenosti kot lani, ko je končal na 17. mestu. Do SP nima v načrtu nobene tekme, vse bo podredil pripravam na SP in temu, da preseže lanski dosežek. “Moj cilj je vedno biti boljši. Želim si tekme, ki mi bo v celoti uspela, potem bo moja uvrstitev zanesljivo visoka. Imam že kar nekaj izkušenj, ki jih bom izkoristil sebi v prid,” pravi Pleše. (sta)

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Vodja organizacijskega odbora olimpijskih iger v Riu ostaja v priporu
Kineziolog Aljaž Valič: vsaj pol ure aerobnega gibanja na dan, petkrat tedensko, plus 2x na teden tr…
Anže Kopitar in Kings z novo zmago na vrhu lige NHL
Bakelants po grozljivem padcu prek zaščitne ograje v globel, že iz bolnišnice

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočiloOglasno sporocilo

Anketa

Naj se po vzoru iz Avstrije tudi v Sloveniji prepove javno nošenje burk in nikabov?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo