Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Bizarno: Irka ni opravila testa iz angleščine za avstralski vizum

Objavil 09. 08. 2017 pod kategorijo BIZARKE, LAJF. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Irska veterinarka Lucy Kennedy ni opravila testa iz angleškega jezika za pridobitev delovnega vizuma v Avstraliji. Še huje: da govorno izražanje v njenem maternem jeziku ni dovolj dobro, je namreč ocenil program za prepoznavo glasov.

Veterinarka, specializirana za konje, ki je pridobila dve diplomi v angleškem jeziku, je morala v okviru računalniškega testa za delovni vizum opraviti več ustnih nalog. Med drugim je morala brati povedi in opisovati slike. V razumevanju in pisanju je dosegla zelo dobre rezultate, na ustnem delu preizkusa pa je bila neuspešna, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

“Bila sem kar nekoliko šokirana,” je danes povedala za radio 3AW. “To je bil izpit, pred katerim nisem bila nervozna, pet dni zatem pa so mi povedali, da moje govorno izražanje ni dovolj dobro,” je dodala.

Agencija Pearson, pri kateri je Kennedyjeva opravljala izpit, je ena od številnih agencij, ki za avstralsko vlado izvajajo preizkuse. Je pa edina, ki uporablja opremo za prepoznavo govora. “Trdijo, da imajo enega najbolj nepristranskih sistemov ocenjevanja, ker ni človeške nepristranskosti,” je dodala veterinarka, ki je poročena z Avstralcem.

Kot je dejala, so ji ponudili možnost ponovnega opravljanja testa, vendar pa bo zaradi časovne stiske verjetno zaprosila za vizum kot partnerka. (sta)

Prihaja doba, ko bo človek v primežu strojev?! Prizor iz filma “Minority Report”.

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Tehtanje super buč: zmagovalka kar 639 kilogramov težka buča debelinka z Dolenjske!
Četrto nagrado Živa je prejel Slovenski planinski muzej v Mojstrani
V ZDA ob nacionalnem prazniku vedno bolj ogroženi tudi kipi Krištofa Kolumba
V Avstriji policija tokrat ni razkrinkala kakšne nosilke burke, temveč maskoto avstrijskega parlamen…

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočiloOglasno sporocilo

Anketa

Naj se po vzoru iz Avstrije tudi v Sloveniji prepove javno nošenje burk in nikabov?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo