Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Nigrad po sklepu sodišča začasno vodi Matjaž Krevelj

Objavil 08. 08. 2017 pod kategorijo BIZNIS, LOKALNO, PODJETNIŠTVO, SLOVENIJA. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Mariborsko komunalno podjetje Nigrad bo do imenovanja direktorja skladno s statutom začasno vodil Matjaž Krevelj, je, kot so danes sporočili z občine, sklenilo Okrožno sodišče v Mariboru. Sodišče je s tem sledilo predlogu občine in z imenovanjem Krevlja hkrati potrdilo izbiro direktorja, ki sta ga pred tem izvolila že predstavnika kapitala v nadzornem svetu družbe podjetja Nigrad Igor Muhič in Mitja Hasaj. Predhodno soglasje je podal tudi mariborski župan Andrej Fištravec, so sporočili z občine in poudarili, da so Krevlja podprli tudi delavci na svojem zboru minuli petek.

Občina sicer meni, da je zaradi zagotovitve stabilnosti poslovanja in prihodnosti družbe treba v celoti zamenjati nadzorni svet družbe, vključno s predstavnikoma zaposlenih. “Z odločitvami dveh predstavnikov zaposlenih v nadzornem svetu se je status quo podjetja Nigrad samo podaljševal do danes, ko je sodišče odločilo, da se imenuje začasni direktor družbe Matjaž Krevelj,” je zapisala občina.

Iz sveta delavcev in vodstva sindikata v Nigradu so sporočili, da je Krevelj zaposlene obvestil, da je prejel sklep okrožnega sodišča, s katerim ga je to imenovalo za začasnega direktorja družbe. Družba ima tako od danes zakonitega podpisnika in s tem sindikat prekinja vse aktivnosti, ki so bile osnova za napovedano stavko, je v obvestilu za javnost zapisala nadzornica in predsednica sveta delavcev Vlasta Pavlič Gosak. Krevelj je že deveti šef Nigrada v času županovanja Andreja Fištravca od leta 2013. Nadzorni svet družbe je po izvedenem razpisu konec maja letos za direktorja imenoval takratnega v.d. direktorja Marka Plečka, a župan Fištravec ni dal soglasja k imenovanju.

Zaposleni v Nigradu so nato julija nezadovoljni zaradi odločanja pri imenovanju direktorja pred občinsko stavbo pripravili protestno vožnjo. Nadzorni svet, ki je vmes zaradi odstopa Branka Halužana in Matevža Slapničarja ostal brez dveh članov, je nato julija za v.d. direktorja izbral Krevlja. A o tem sta glasovala le Muhič in Hasaj, medtem ko sta predstavnika delavcev Pavlič Gosakova in Mišo Pušnik pred glasovanjem sejo zapustila. Občina je vztrajala pri imenovanju Krevlja, a je sodišče nato zavrnilo vpis Krevlja v sodni register kot zakonitega zastopnika.

Zaposleni so konec minulega in v začetku tega tedna so na zborih delavcev zahtevali imenovanje zakonitega zastopnika, saj družba med drugim ni mogla izdajati računov, vlagati ponudb za nove posle, vprašljivo je bilo tudi izplačilo plač. Minuli petek sta kot nadzornika odstopila tudi Muhič in Hasaj, tako da sta v nadzornem svetu le predstavnika zaposlenih. (sta)

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Janez Janša tranzicijski levici napovedal boj do konca: "Pred nami je prihodnost, ki si je ne p…
Novi predsednik uprave Luke Koper naj bi postal Andrej Božič
Kristjani s prvo adventno nedeljo začenjajo priprave na božič
SDS za zmerno davčno obremenitev slovenskih kmetov

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočiloOglasno sporocilo

Anketa

SDS je v DZ vložila predlog za ustavno obtožbo zoper premierja Mira Cerarja zaradi zadeve Šami. Vaš komentar?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo